Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά άνω της μίας εβδομάδας το ευρώ έναντι του δολαρίου λόγω πληθωρισμού ΗΠΑ, στο -0,38% και τα 1,1627 δολ.

Σε χαμηλά άνω της μίας εβδομάδας το ευρώ έναντι του δολαρίου λόγω πληθωρισμού ΗΠΑ, στο -0,38% και τα 1,1627 δολ.
Τα πρακτικά της Ευρπωαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τα οποία δημοσιεύθηκαν χθες (12/7) άσκησαν επίσης πιέσεις στο νόμισμα της Ευρωζώνης
Σε χαμηλά οκτώ ημερών υποχώρησε σήμερα Παρασκευή (13/7) το ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου, καθώς τα θετικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ ενίσχυσαν τις προσδοκίες των επενδυτών για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, την ίδια στιγμή που η αποκλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων παρείχε επίσης στήριξη προς το δολάριο.
Ειδικότερα, το ενιαίο νόμισμα της Ευρωζώνης υποχώρησε κατά -0,38% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 1,1627 δολάριο, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, βρίσκεται σε υψηλά δέκα ημερών, και συγκεκριμένα στο +0,39% και τις 94,94 μονάδες.
Τα στοιχεία της Πέμπτης (12/7) για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ έδειξαν μία στεθερή άνοδο στις πληθωριστικές πιέσεις οι οποίες θα μπορούσαν να επιτρέψουν στη Federal Reserve να αυξήσει τα επιτόκιά της τέσσερις φορές το 2018.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της Rabobank, Piotr Matys, ενώ ο αυξημένος πληθωρισμός θεωρείται αναμενόμενος από τις αγορές, εισχύει την αποψη ενός «διευρυμένου διχασμού νομισματικής πολιτικής» ανάμεσα στη Federal Reserve και τις υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες.
«Τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό επιβεβαιώνουν ότι η Fed θα παραμείνει μπροστά από άλλες κεντρικές τράπεζες», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Matys, προσθέτοντας ότι «πιστεύουμε ότι το δολάριο έχει προοπτικές να διευρύνει το ράλι του».
Παράλληλα, τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τα οποία δημοσιεύθηκαν χθες, άσκησαν επίσης πιέσεις στο ευρώ, δείχνοντας ότι οι αξιωματούχοι της τράπεζας παραμένουν συγκρατημένοι και βρίσκονται μακριά από την ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής.
Σε ότι αφορά τον τομέα των εμπορικών εντάσεων, ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι «διαθέσιμη για συζητήσεις» με την Κίνα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το Πεκίνο πρέπει πρώτα να συμφωνήσει σε εμβάθυνση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων.
«Στο βαθμό που η Κίνα επιθυμεί να προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, εγώ και η κυβέρνηση είμαστε διαθέσιμοι», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Mnuchin, ο οποίος πρόσθεσε ότι «δεν επιβάλλουμε δασμούς», καθώς και ότι «υποστηρίζουμε το δίκαιο εμπόριο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης