Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Alpha Trust: Πιο αισιόδοξοι οι επενδυτές για το 3ο τρίμηνο του 2018

tags :
Alpha Trust: Πιο αισιόδοξοι οι επενδυτές για το 3ο τρίμηνο του 2018
Η τάση των αγορών μέσα από το 3ο «Τηλεσκόπιο» της Alpha Trust
Ολοκληρώθηκαν οι προβλέψεις για το 3o τρίμηνο του 2018 μέσα από το «Τηλεσκόπιο» της Alpha Trust, με τη συμμετοχή Επαγγελματιών του Χρηματοπιστωτικού Κλάδου και Ανεξάρτητων Ιδιωτών, τηρώντας την απόλυτη ανωνυμία των συμμετεχόντων.
Όπως προκύπτει από τις εκτιμήσεις σε συνολικό επίπεδο, οι μετοχικές αγορές αναμένεται να κλείσουν με θετικό πρόσημο το τρίτο τρίμηνο του έτους.
Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες παραμένουν αισιόδοξοι για την Ελληνική αγορά μετοχών με το Γενικό Δείκτη Χ.Α. να αναμένεται να αποδώσει +2,09% (για τους Ανεξάρτητους) και +5,91% (για τους Επαγγελματίες), και τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να εκτιμάται ότι θα σημειώσει κέρδη της τάξεως του +8,2% και +11%, για τους Επαγγελματίες και Ανεξάρτητους αντίστοιχα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο οι εκτιμήσεις των Επαγγελματιών όσο και των Ανεξαρτήτων, έχουν επηρεαστεί σημαντικά από το υποτονικό κλίμα της αγοράς αφού παρά το θετικό τους πρόσημο, κινούνται σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα από εκείνα των εκτιμήσεων του προηγούμενου τριμήνου.
Αισιοδοξία επικρατεί και για την αγορά των Ελληνικών ομολόγων, με τους Ανεξάρτητους να προβλέπουν σταθεροποίηση των αποδόσεων στα τρέχοντα περίπου επίπεδα, και τους Επαγγελματίες να εκτιμούν περιορισμό των yields στα επίπεδα του +3,80%.
Ουδέτερες (για τους Ανεξάρτητους) και θετικές (για τους Επαγγελματίες) τάσεις αναμένονται και για τις αγορές των ΗΠΑ αφού στο τέλος του τριμήνου ο Dow Jones εκτιμάται ότι θα κλείσει στα επίπεδα των 24.218 με 24.615 μονάδων και ο NASDAQ στην ζώνη μεταξύ 7.531 και 7.620 μονάδων.
Υψηλότερα yields κατά 3 με 5 bps αναμένουν για τα 10ετή Γερμανικά ομόλογα οι επενδυτές μετά το πέρας του τριμήνου, παρά τη διάψευση των αντίστοιχων προσδοκιών κατά το προηγούμενο τρίμηνο.
Σταθεροποιητικές ή ανοδικές τάσεις προβλέπονται και για τα yields των Αμερικάνικων 10ετών ομολόγων, ενώ το Ευρώ αναμένεται να ανακτήσει μέρος των απωλειών του προηγούμενου τριμήνου έναντι του δολαρίου.
Σταθεροποίηση ή μικρή υποχώρηση  προσδοκάται να σημειώσει η τιμή του  Μπρεντ μετά το πρόσφατο ράλι της τιμής του, ενώ Χρυσός και Bitcoin αναμένεται να κινηθούν ελαφρώς θετικά, μετά τις σημαντικές απώλειες του προηγούμενου τριμήνου.
Οι συμμετέχοντες με τις ακριβέστερες προβλέψεις για την πορεία των αγορών θα βραβευτούν και το τρέχον τρίμηνο με ένα Επενδυτικό – Αποταμιευτικό Πρόγραμμα «Ψιλά-Ψηλά» από την Alpha Trust τριετούς διάρκειας.
Το «Ψιλά-Ψηλά» είναι ένα πρόγραμμα συστηματικής επένδυσης-αποταμίευσης που σας δίνει τη δυνατότητα με τα ψιλά σας να δημιουργήσετε ένα κεφάλαιο που θα φτάσει … ψηλά σε βάθος χρόνου, για να το αξιοποιήσετε όπως εσείς επιθυμείτε. Με άλλα λόγια, είναι ένας έξυπνος ”κουμπαράς“ όπου τα χρήματά σας επενδύονται σε Αμοιβαία Κεφάλαια της επιλογής σας, που διαχειρίζεται μια από τις κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης στην Ελληνική αγορά, η Alpha Trust.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης