Τελευταία Νέα
Πολιτική

Suddeutsche: Οργή στη Γερμανία για τη μονομερή κίνηση Τσίπρα με τον ΦΠΑ

Suddeutsche: Οργή στη Γερμανία για τη μονομερή κίνηση Τσίπρα με τον ΦΠΑ
Το γερμανικό «μπλόκο» στην εκταμίευση της δόσης των 15 δισ. ευρώ
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους γερμανικούς πολιτικούς κύκλους η απόφαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να προχωρήσει σε αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ για πέντε νησιά του Αιγαίου, χωρίς πριν να έχει ενημερώσει τους εταίρους της χώρας, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η Suddeutsche Zeitung.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «επειδή η Ελλάδα παραβίασε τις απαιτήσεις του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης μέχρι τις 20 Αυγούστου, η Γερμανία εμποδίζει την πληρωμή του τελευταίου δανείου των 15 δισ. ευρώ στη χώρα.
Σε αντίθεση με όσα συμφωνήθηκαν με τους πιστωτές, η κυβέρνηση στην Αθήνα ανέβαλε αύξηση του ΦΠΑ σε πέντε ελληνικά νησιά».
Μάλιστα ο Eckhardt Rehberg, στέλεχος της κυβερνητικής ομάδας των CDU/CSU τονίζει σε δηλώσεις του ότι «δεν  μπορούμε να δεχτούμε ότι η Ελλάδα λίγο πριν από τη λήξη του προγράμματος βοήθειας τερματίζει μονομερώς ένα από τα συμφωνηθέντα μεταρρυθμιστικά μέτρα».
Η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε ενημερώσει εκ των προτέρων τους ευρωπαίους δανειστές για την πρόθεσή της, προσθέτει η εφημερίδα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης