Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρούν οι αποδόσεις στα ομόλογα της Ευρωζώνης - Στο 0,27% το 10ετές γερμανικό, 2,55% το ιταλικό

Υποχωρούν οι αποδόσεις στα ομόλογα της Ευρωζώνης - Στο 0,27% το 10ετές γερμανικό, 2,55% το ιταλικό
Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων στην Ευρωζώνη, με εκείνες των γερμανικών να σημειώνουν, μάλιστα, χαμηλά έξι εβδομάδων
Υποχωρούν σήμερα (13/7/2018) οι αποδόσεις των ομολόγων στην Ευρωζώνη, με εκείνες των γερμανικών να σημειώνουν, μάλιστα, χαμηλά έξι εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στα ασφαλή καταφύγια, λόγω των ανησυχιών για την οικονομία και το παγκόσμιο εμπόριο.
Αν και οι ανησυχίες για έναν εμπορικό πόλεμο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας έχουν μετριαστεί, οι ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη και τα επιφυλακτικά σχόλια των ευρωπαίων πολιτικών σχετικά με τις μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων έχουν συμβάλει στην υποχώρηση των αποδόσεων στο μπλοκ.
Ειδικότερα, περί τις 17:00, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας υποχωρεί κατά 1,5 μονάδα βάσης, στο χαμηλό έξι εβδομάδων του 0,27%.


Η απόδοση του 10ετούς του Βελγίου υποχωρεί κατά 5,5 μ.β. στο 0,63% - το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιανουαρίου - ενώ το spread με το αντίστοιχο γερμανικό βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, στις 37 μ.β.
Στα χαμηλότερα επίπεδα του έτους βρίσκεται και η απόδοση του 10ετούς της Γαλλίας, που υποχωρεί κατά 1,5 μ.β. στο 0,62%.
Την ίδια ώρα, σημαντική βελτίωση καταγράφει και η ιταλική αγορά ομολόγων, με το επιτόκιο του 10ετούς να καταγράφει πτώση 8,4 μ.β. και να διαμορφώνεται στο 2,55%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης