Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ετοιμάζει επενδύσεις 50 δισ. δολαρίων στο Ιράν – Η ενέργεια στο επίκεντρο

Ρωσία: Ετοιμάζει επενδύσεις 50 δισ. δολαρίων στο Ιράν – Η ενέργεια στο επίκεντρο
Ένα ακόμη «αγκάθι» για τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον
Επενδύσεις ύψους 50 δις. δολαρίων μπορεί να πραγματοποιήσει η Ρωσία στο Ιράν και μάλιστα σε μία περίοδο όπου οι ΗΠΑ έχουν επαναφέρει το εμπάργκο ενάντια στη χώρα και «απειλούν» όλες τις συμμαχικές τους χώρες να πράξουν το ίδιο.
«Η Ρωσία είναι έτοιμη να επενδύσει 50 δισεκατομμύρια δολάρια στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου του Ιράν», δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Μόσχα ο Ali Akbar Velayati, σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Velayati θα συναντηθεί και με τον Ρώσο πρόεδρο, V. Putin, ενώ προσέθεσε ότι «η στρατιωτική και τεχνική συνεργασία με τη Ρωσία έχει μεγάλη σημασία για το Ιράν».
Η σχέση της Ρωσίας με το Ιράν είναι πιθανό να αποτελέσει βασικό στοιχείο των συνομιλιών μεταξύ Putin και Trump, οι οποίοι θα συναντηθούν τη Δευτέρα 16/7 στο Ελσίνκι.
«Δύο άλλες μεγάλες ρωσικές εταιρείες πετρελαίου, η Rosneft και η Gazprom, ξεκίνησαν συνομιλίες με το υπουργείο πετρελαίου του Ιράν για να υπογράψουν συμβάσεις ύψους μέχρι 10 δισ. δολ.», τόνισε ο Velayati, με Ρώσο κυβερνητικό αξιωματούχο να επιβεβαιώνει την πρόθεση της Μόσχας για επενδύσεις 50 δισ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης