Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ανοδική αντίδραση για το πετρέλαιο με κέρδη άνω του 1% για Brent και αμερικανικό αργό

Ανοδική αντίδραση για το πετρέλαιο με κέρδη άνω του 1% για Brent και αμερικανικό αργό
Άνω των 71 δολ. το αμερικανικό αργό και άνω των 75 δολ. το Brent
Ανέκαμψαν οι τιμές του μαύρου χρυσού, με κέρδη που ξεπέρασαν το 1% τόσο για το Brent όσο και για το αμερικανικό αργό, καθώς οι επενδυτές δεν φαίνονται απόλυτα βέβαιοι ότι θα υπάρξει κάλυψη των αυξημένων αναγκών των αγορών παρά την αύξηση παραγωγής από ΟΠΕΚ και Ρωσία.
Κέρδη 1,2% για το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Αυγούστου 2018 για το αμερικανικό ελαφρύ αργό πετρέλαιο (WTI), το οποίο διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 71,19 δολαρίων το βαρέλι.
Σε καλύτερη πορεία κινήθηκε το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Σεπτεμβρίου 2018 για το Brent, με άνοδο της τάξης του 1,5% στα 75,56 δολάρια το βαρέλι.



«Η συνεχιζόμενη μείωση της παραγωγής της Βενεζουέλας και οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην πετρελαϊκή βιομηχανία Νορβηγίας και Ιράκ διατήρησαν την αισιοδοξία στην αγορά», εκτίμησε, μιλώντας στο CNBC, ο Abhishek Kumar, ενεργειακός αναλυτής στην Interfax Energy.
Την ίδια ώρα αμετάβλητες παρέμειναν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (13/7/2018) η Baker Hughes.



Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου παρέμειναν αμετάβλητες στις 863.
Ο αριθμός των πλατφορμών εξόρυξης φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά δύο, στις 189, έναντι των 187 της προηγούμενης εβδομάδας.
Έτσι, ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών αυξήθηκε κατά δύο, στις 1.054, από 1.052 την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» κατέγραψαν οριακές μεταβολές μετά τα στοιχεία της Baker Hughes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης