Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Επιβεβαιώνεται σε «BBB (high)» η Ιταλία, σταθερό το trend

tags :
DBRS: Επιβεβαιώνεται σε «BBB (high)» η Ιταλία, σταθερό το trend
Η DBRS επιβεβαιώνει τις αξιολογήσεις της Ιταλίας
Σε επιβεβαίωση της αξιολόγησης της ιταλικής οικονομίας σε «BBB (high)», με τις προοπτικές (trend) να διατηρούνται σταθερές, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης DBRS.
Σύμφωνα με τον οίκο α μακροοικονομικά και χρηματοοικονομικά δεδομένα της Ιταλίας βελτιώνονται σταδιακά, συμπεριλαμβανομένης της «υγείας» του τραπεζικού συστήματος, τάσεις οι οποίες διαγράφουν τις όποιες αρνητικές συνέπειες από το πολιτικό ρίσκο.
Πάντως ο οίκος εκτιμά ότι η Ιταλία δεν θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί από τον προϋπολογισμό της, λόγω αλλαγής της δημοσιονομικής ατζέντας της χώρας από τη νέα κυβέρνηση, κάτι το οποίο δημιουργεί συνθήκες για αποδυνάμωση της βιωσιμότητας του ιταλικού χρέους.
Η ανάπτυξη εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει φέτος στο 1,3%, λόγω χαμηλότερης εξωτερικής ζήτησης, ενώ η πολιτική αβεβαιότητα έχει ενισχυθεί μετά το αποτέλεσμα των εκλογών τον Μάιο του 2018, με δεδομένο ότι η νέα κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα καταργήσει ορισμένες δομικές μεταρρυθμίσεις.
Πάντως η πιστωτική ποιότητα των ιταλικών τραπεζών συνεχίζει να βελτιώνεται, με περαιτέρω μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων που βρίσκονται στους ισολογισμούς τους.
Σε περίπτωση που υπάρξει δημοσιονομική πορεία καλύτερη των εκτιμήσεων, περαιτέρω βελτίωση των ιταλικών τραπεζών και συνέχιση στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων ο οίκος ενδέχεται να εξετάσει την αναβάθμιση της αξιολόγησης της ιταλικής οικονομίας.
Σε υποβάθμιση αντίστοιχα μπορεί να οδηγήσει η διεύρυνση, λόγω των κυβερνητικών πολιτικών, των δομικών ελλειμμάτων ή σαφείς ενδείξεις για σημαντικές πιέσεις στην ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης