Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ομοσπονδιακός δικαστής κατηγορεί 12 Ρώσους πράκτορες για παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές του 2016

Reuters: Ομοσπονδιακός δικαστής κατηγορεί 12 Ρώσους πράκτορες για παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές του 2016
Το κατηγορητήριο επικαλείται εκτεταμένη συνωμοσία και υποκλοπή εγγράφων από το Δημοκρατικό κόμμα 
Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ενόρκων στις ΗΠΑ απήγγειλε κατηγορίες σε 12 ρώσους μυστικούς πράκτορες για παρακολούθηση των υπολογιστών του Δημοκρατικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2016.
Όπως αναφέρει το Reuters, πρόκειται για την πιο λεπτομερή δικογραφία που έχει συνταχτεί για την εν λόγο υπόθεση που φέρεται να βοήθησε καθοριστικά στην εκλογή του Donald Trump.
Το κατηγορητήριο, το οποίο επικαλείται εκτεταμένη συνωμοσία αναφέρεται σε παρακολούθησε και υποκλοπή εγγράφων, έρχεται στην δημοσιότητα λίγες ημέρες πριν από τη συνάντηση του αμερικανού Προέδρου Trump και του Ρώσου ομολόγου του Putin.
Σύμφωνα με τις έρευνες οι αξιωματικοί του στρατιωτικού οργανισμού πληροφοριών της Ρωσίας, η GRU, παρακολουθούσαν κρυφά τους υπολογιστές της εκστρατείας της υποψήφιας των Δημοκρατικών Hillary Clinton και των επιτροπών εκστρατείας των Δημοκρατικών από τις οποίες υπέκλεψαν σημαντικά αρχεία.
«Οι ρώσοι χάκερς μεταβίβασαν κλεμμένα έγγραφα σε έναν άλλο οργανισμό που δεν κατονομάζεται στο κατηγορητήριο ώστε να έρθουν στην δημοσιότητα την συγκεκριμένη εποχή και να δημιουργήσουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στο αποτέλεσμα των εκλογών» τόνισε ο Αμερικανός αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας Rod Rodenstein σε συνέντευξη Τύπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης