Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απάντηση ΝΔ σε Μαξίμου: Αδιανόητο ιδιωτική εταιρεία που ανήκει στα αδέλφια του πρωθυπουργού να συναλλάσσεται με το Δημόσιο

Απάντηση ΝΔ σε Μαξίμου: Αδιανόητο ιδιωτική εταιρεία που ανήκει στα αδέλφια του πρωθυπουργού να συναλλάσσεται με το Δημόσιο
Η απάντηση της ΝΔ στο γραφείο τύπου του πρωθυπουργού
Συνεχίζεται το μπαράζ ανακοινώσεων που ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας « Παραπολιτικά», σύμφωνα με το οποίο η τεχνική εταιρεία Δίοδος η οποία ανήκει στα αδέλφια του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσίπρα και Ζανέτ Τσίπρα  “πέτυχε” το 2016 τη ρύθμιση ενός δάνειου της, ύψους 243.544 ευρώ, με μηνιαίες δόσεις μόλις 300 ευρώ.
Η ΝΔ απαντώντας στο γραφείο τύπου του πρωθυπουργού τόνισε ότι «οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, αντί να εκτίθενται συντάσσοντας ανακοινώσεις λάσπης, ας πείσουν τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει στους πολίτες γιατί ο αδελφός του Δημήτρης Τσίπρας δικάστηκε για υποβολή πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας και δεν εξέτισε την ποινή του λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου.
Ας τον ενημερώσουν επίσης πώς σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα είναι αδιανόητο μια ιδιωτική εταιρεία που ανήκει στα αδέλφια του πρωθυπουργού να συναλλάσσεται με το Δημόσιο.
Πόσο μάλλον να κάνει χρήση πλαστών εγγράφων και να διασφαλίζει προνομιακές ρυθμίσεις για τραπεζικό δάνειο που έχει πάρει».
 «Θα επανέλθουμε» καταλήγει η ΝΔ.
 Σημειώνεται ότι η ΝΔ απάντησε στο Μαξίμου, το οποίο νωρίτερα εξέδωσε ανακοίνωση εξαπολύοντας επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ , αναφέροντας μεταξύ άλλων «ενημερώνουμε τον υπάλληλο του κυρίου Μαρινάκη, που προανήγγειλε στη Βουλή τις «φοβερές» αποκαλύψεις των εφημερίδων του, πως ο Πρωθυπουργός είναι στη διάθεσή του να μιλήσουν, ανά πάσα στιγμή, ανοιχτά για όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες όλων των συγγενικών του προσώπων, πρώτου και δεύτερου βαθμού, ζώντων και τεθνεώτων».
Είχαν προηγηθεί νωρίτερα ανακοινώσεις της ΝΔ, η οποία ζητούσε από τον Α. Τσίπρα μεταξύ άλλων «να εξηγήσει στους πολίτες, όπως και στις επιχειρήσεις που έχει αφαιμάξει με τους φόρους του, πώς μια εταιρεία που όλως τυχαίως ανήκει στα αδέλφια του, κατόρθωσε να αποπληρώνει ένα δάνειο με μόλις 300 ευρώ το μήνα, όταν μόνον τα μηνιαία τοκοχρεολύσια είναι άνω των 1000 ευρώ», αλλά του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για  «λάσπη με παραγγελία Μητσοτάκη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης