Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι Γάλλοι θέλουν να συνδυάσουν φέτος την παρέλαση για την επανάσταση του 1789 με την κατάκτηση του μουντιάλ

Reuters: Οι Γάλλοι θέλουν να συνδυάσουν φέτος την παρέλαση για την επανάσταση του 1789 με την κατάκτηση του μουντιάλ
Δεν έλειψαν και δύο απρόοπτα, καθώς δύο μοτοσυκλέτες συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια επίδειξης μπροστά στους καλεσμένους, ενώ ένα αεροσκάφος έβγαλε λάθος το χρώμα της γαλλικής σημαίας.
Η Γαλλία γιόρτασε το Σάββατο 14/7 την επέτειο της εξέγερσης στη Βαστίλλη με μία πολύχρωμη στρατιωτική παρέλαση στο Παρίσι, όπου ήταν παρών και ο Emmanuel Macron και όλοι ελπίζουν το πάρτι να συνεχιστεί την Κυριακή 15/7, που η εθνική ομάδα της χώρας αντιμετωπίζει την Κροατία στον τελικό του μουντιάλ της Ρωσίας, όπως μεταδίδει το Reuters.
Πάνω σε ένα στρατιωτικό όχημα, το οποίο συνόδευαν μοτοσυκλετιστές, ο Macron έφτασε μέχρι τα Ηλύσια Πεδία στη δεύτερη παρέλασή του ως πρόεδρος για την επέτειο της 14ης Ιουλίου 1789 και εν μέσω αποθέωσης από το παρευρισκόμενο πλήθος.
Η Ημέρα της Βαστίλλης μνημονεύει την εξέγερση στις φυλακές του Παρισιού το 1789 και ήταν ένα κομβικό γεγονός για τη Γαλλική Επανάσταση.
Μετά τον Donald Τrump, που ήταν παρών στις εκδηλώσεις του 2017, ο Macron προσκάλεσε αυτή τη φορά τους ηγέτες της Ιαπωνίας και της Σιγκαπούρης, δύο χωρών που έχουν στρατηγική συνεργασία με τη Γαλλία.
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Shinzo Abe δεν έδωσε, πάντως, το παρών, προκειμένου να διαχειριστεί την καταστροφή από τις πλημμύρες στη χώρα του και στη θέση του ταξίδεψε στη Γαλλία ο υπουργός Εξωτερικών Taro Kono.
Η παρέλαση κράτησε πάνω από δύο ώρες και σε αυτή συμμετείχαν 4.200 στρατιώτες, 220 οχήματα και περίπου 100 αεροσκάφη.
Πήραν επίσης μέρος και στρατιώτες από την Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη, αφού οι χώρες τους ήταν επίσημες προσκεκλημένες.
Δεν έλειψαν, πάντως, και δύο απρόοπτα, καθώς δύο μοτοσυκλέτες συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια επίδειξης μπροστά στους καλεσμένους, ενώ ένα αεροσκάφος έβγαλε λάθος το χρώμα της γαλλικής σημαίας.
Τουλάχιστον 110 χιλιάδες άτομα από τις υπηρεσίες ασφαλείας έχουν κινητοποιηθεί για τις εκδηλώσεις μνήμης για τη Βαστίλλη, αλλά και για τον τελικό του μουντιάλ.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να βγουν στους δρόμους, τόσο στο Παρίσι, όσο και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας.
Και οι εορτασμοί αναμένεται να συνεχιστούν και αύριο Κυριακή 15/7, αν η Γαλλία κατακτήσει το παγκόσμιο κύπελλο για δεύτερη φορά στην ιστορία της.
"Ελπίζουμε να παρελάσουμε και αύριο στα Ηλύσια Πεδία" είπε ο πρωθυπουργός Edouard Philippe που βρέθηκε στο Παρίσι το Σάββατο 14/7 για την παρέλαση και ελπίζει να επιστρέψει την Κυριακή 15/7 για να πανηγυρίσει αν νικήσει η Γαλλία.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης