Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης: Να προωθηθεί άμεσα σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισης των σκουπιδιών στην χώρα και ειδικά στην Κέρκυρα

Λαφαζάνης: Να προωθηθεί άμεσα σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισης των σκουπιδιών στην χώρα και ειδικά στην Κέρκυρα
«Tα σκουπίδια, η αξιοποίηση και επεξεργασία τους, μέχρι το τελικό στάδιο της κομποστοποίησης,  μπορούν να προσφέρουν έσοδα στους Δήμους και στην χώρα",σύμφωνα με τον Π. Λαφαζάνη
Tην ανάγκη «να προωθηθεί άμεσα και ταχύτατα, με ευθύνη των Δήμων, σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισης των σκουπιδιών συνολικά στην χώρα και ειδικά κατεπειγόντως στην Κέρκυρα, κάτι το οποίο έχει εγκαταλειφθεί κατά εγκληματικό τρόπο απ’ όλες τις κυβερνήσεις, τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές και από την ανεύθυνη και εγκλωβισμένη σε μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα κυβέρνηση Τσίπρα», τόνισε  ο Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε.,  Π. Λαφαζάνης, από την Κέρκυρα.
Ειδικότερα, σε μεγάλη συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε.) στην Λευκίμμη της Κέρκυρας, με τις πλούσιες δημοκρατικές και προοδευτικές παραδόσεις, χαιρέτισε ο Στέφανος Σαμοΐλης και μίλησε ο Παν. Λαφαζάνης.
Η ανοικτή συγκέντρωση, μετά την οποία ακολούθησε συζήτηση, πραγματοποιήθηκε στην γέφυρα του ποταμού της Λευκίμμης την Παρασκευή (13/7) το βράδυ με την συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών και με κόσμο να παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις ομιλίες από τα γύρω πλημμυρισμένα καφενεία και εστιατόρια.
Πριν την συγκέντρωση, ο Παν. Λαφαζάνης και ο Στέφανος Σαμοΐλης, μαζί με τοπικά στελέχη της ΛΑ.Ε, περιόδευσαν στην Λευκίμμη και στις γύρω περιοχές, με την παρουσία τους να τυγχάνει θερμών εκδηλώσεων και οι θέσεις της ΛΑ.Ε. να βρίσκουν ευρεία ανταπόκριση.
Εντυπωσιακότατη, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ήταν η αποδοχή από τους πολίτες της Λευκίμμης της θέσης της ΛΑ.Ε. για την μετάβαση στο εθνικό νόμισμα στη βάση ενός ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος.
Ο Παν. Λαφαζάνης, ο Στεφ. Σαμοΐλης και τα στελέχη της ΛΑ.Ε. , σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «νωρίς το απόγευμα προσπάθησαν να μπουν στην απαράδεκτη και παράνομη «χωματερή» που έχει θέσει αυθαίρετα σε λειτουργία η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές, δίπλα στην πόλη της Λευκίμμης» και «ο αστυνομικός διοικητής και τα ΜΑΤ, σε μια επίδειξη αυταρχισμού, αυθαιρεσίας και «παραλογισμού», εμπόδισαν τον Παν. Λαφαζάνη και την αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε.. να πλησιάσει την χωματερή, επικαλούμενοι εντολές δημάρχου και του φορέα διαχείρισης σκουπιδιών του Δήμου Κέρκυρας και ότι ο χώρος είναι «ιδιωτικός»».
Ο Παν. Λαφαζάνης, με δηλώσεις του στα παρευρισκόμενα μέσα ενημέρωσης, κατήγγειλε το γεγονός ότι «στην Κέρκυρα και ειδικά στην Λευκίμμη έχει εγκαθιδρυθεί ένα καθεστώς αστυνομικής χούντας, με τα ΜΑΤ να έχουν καταλάβει στην ουσία την Λευκίμμη και οι δυνάμεις τους στην περιοχή να κοντεύουν να φθάσουν τον πληθυσμό των κατοίκων.
Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι «η απαγόρευση εισόδου μου στην χωματερή της Λευκίμμης, ενός επικεφαλής κόμματος με εκπροσώπηση στην ευρωβουλή και πανελλαδική παρουσία και δράση, είναι μια πράξη ευθείας κατάλυσης
κάθε ίχνους δημοκρατίας και επιβεβαίωσης ότι στην χώρα αυτή δεν υφίσταται καμιά απολύτως δημοκρατική και συνταγματική νομιμότητα.».
Ο Παν. Λαφαζάνης δεν κατάγγειλε μόνο την κυβέρνηση αλλά και τις αυτοδιοικητικές αρχές της Κέρκυρας.
Στην ομιλία του το βράδυ ο κ. Λαφαζάνης στην συγκέντρωση της Λευκίμμης και ο Στέφανος Σαμοΐλης στον χαιρετισμό του, «απαίτησαν να φύγουν αμέσως τα ΜΑΤ από την Λευκίμμη και να κλείσει τώρα η χωματερή της ντροπής και της καταστροφής της περιοχής.».
Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ιδιαίτερα «την ανάγκη να προωθηθεί άμεσα και ταχύτατα, με ευθύνη των Δήμων, σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισης των σκουπιδιών συνολικά στην χώρα και ειδικά κατεπειγόντως στην Κέρκυρα, κάτι το οποίο έχει εγκαταλειφθεί κατά εγκληματικό τρόπο απ’ όλες τις κυβερνήσεις, τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές και από την ανεύθυνη και εγκλωβισμένη σε μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα κυβέρνηση Τσίπρα».
Όπως ανέφερε, «τα σκουπίδια, η αξιοποίηση και επεξεργασία τους, μέχρι το τελικό στάδιο της κομποστοποίησης, δεν είναι κόστος και επιβάρυνση αλλά μπορούν να προσφέρουν έσοδα στους Δήμους και στην χώρα και βοήθεια στην ανάπτυξη της χωρίς επιζήμιες συνέπειες για το περιβάλλον αλλά με αναβάθμιση του.
Ένα τέτοιο σχέδιο ολοκληρωμένη διαχείρισης μπορεί να προκύψει μόνο από μια αποφασισμένη σύγχρονη ριζοσπαστική πολιτική εξουσία και αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με μια ώριμη κοινωνία πολιτισμού, αλληλεγγύης και αξιών.
Η ΛΑ.Ε. προτείνει άμεσα αυτό το σχέδιο και διεξόδους στην μικρή μεταβατική περίοδο που θα προκύψουν με τον διάλογο και την συναίνεση των πολιτών και όχι με τα ΜΑΤ, τον αυταρχισμό και το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»».
Ο Π. Λαφαζάνης  «καυτηρίασε τα κυβερνητικά ψεύδη και τις «θριαμβολογίες» για την δήθεν «μεταμνημονιακή» περίοδο» και τόνισε ότι προτεραιότητες για μια εναλλακτική πορεία της χώρας είναι για την ΛΑ.Ε.:
 «Πρώτον: Η εγκαθίδρυση πραγματικής δημοκρατίας στην χώρα, με την εκλογή Συντακτικής Συνέλευσης για την εγκαθίδρυση νέου δημοκρατικού συμμετοχικού λαϊκού Συντάγματος που θα επικυρωθεί από το λαό με δημοψήφισμα.
Δεύτερον: Η κατάκτηση για πρώτη φορά από την χώρα μας της ελευθερίας της, της ελευθερίας των πολιτών, της εθνικής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας και η ανάδειξη μιας πολυδιάστατης πολιτικής διεθνών οικονομικών και εξωτερικών σχέσεων».
Στην κατεύθυνση αυτή, ο Παν. Λαφαζάνης κατάγγειλε την απέλαση των δυο ρώσων διπλωματών από την χώρα μας ως δώρο στο ΝΑΤΟ και πράξη τυφλής υποταγής στην νεοψυχροπολεμική ιμπεριαλιστική στρατηγική των ΗΠΑ.
«Η ένταση με την Ρωσία», τόνισε ο Παν. Λαφαζάνης , «θάβει τα εθνικά και οικονομικά μας συμφέροντα και υποσκάπτει καίρια την εθνική μας ασφάλεια.».
Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη «η πολιτική των ίσων αποστάσεων ανάμεσα στο ΝΑΤΟ, τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και της γερμανικης ΕΕ από τη μια και όσων με τον δικό τους τρόπο αμφισβητούν την παγκόσμια δυτική ιμπεριαλιστική κυριαρχία από την άλλη, πολιτική που ακολουθούν, στο όνομα των «ενδοϊμπεριαλιστικών» ανταγωνισμών, κάποιες αριστερές δυνάμεις στην χώρα μας που ομνύουν, κατά τα άλλα, στην ιδεολογική και πολιτική «καθαρότητα», είναι μια πολιτική επιζήμια, η οποία βγάζει «λάδι» την υποτελή κυβέρνηση Τσίπρα και το παραδομένο πολιτικό κατεστημένο της χώρας, ενώ βοηθά στην περαιτέρω δορυφοροποίηση της πατρίδας μας στο ΝΑΤΟ, στις ΗΠΑ και την Γερμανική ΕΕ».
Τέλος, ο Παν. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι «η χώρα έχει ανάγκη από ένα πλατύ μέτωπο όλων των αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών δυνάμεων που αμφισβητούν τον νεοαποικιακό ζυγό, την λιτότητα, το ξεπούλημα της πατρίδας μας, την αδίστακτη εκμετάλλευση του εργαζόμενου λαού και την καταστροφή των μικρομεσαίων δραστηριοτήτων σε όφελος των μεγάλων εγχώριων και πολυεθνικών συμφερόντων».
«Η χώρα», τελείωσε ο Παν. Λαφαζάνης, «χρειάζεται έναν νέο σύγχρονο ΕΑΜ που τώρα θα φέρει σε πέρας, χωρίς προδοτικές υπαναχωρήσεις, την μεγάλη υπόθεση της εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης.».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης