Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (Ρώσος ΥΠΕΞ): Η Ελλάδα εφαρμόζει την πολιτική της Δύσης ενάντια στη Ρωσία - Χωρίς στοιχεία η απέλαση διπλωματών

Lavrov (Ρώσος ΥΠΕΞ): Η Ελλάδα εφαρμόζει την πολιτική της Δύσης ενάντια στη Ρωσία - Χωρίς στοιχεία η απέλαση διπλωματών
H Ελλάδα σχεδιάζει την πολιτική της έναντι της Ρωσίας πάνω στη βάση του πιθανού, χωρίς όμως να μας παρουσιάσει κανένα στοιχείο
«Για πολιτική ενάντια στην Ρωσία την οποία εφαρμόζει τελευταία και η Ελλάδα» έκανε λόγο ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov αναφερόμενος στην υπόθεση της απέλασης των ρώσων διπλωματών.
Μιλώντας σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο τόνισε πως «οι χώρες της Δύσης δεν έχουν στοιχεία όταν κατηγορούν τη Μόσχα για κατασκοπία ή δολοφονίες και η Ελλάδα είναι το τελευταίο παράδειγμα μιας χώρας που σχεδιάζει την πολιτική της έναντι της Ρωσίας πάνω στη βάση του πιθανού, χωρίς όμως να μας παρουσιάσει κανένα στοιχείο».
Σύμφωνα με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, αυτή η κατάσταση του "είναι πολύ πιθανό" έχει γίνει μεταδοτική. Συμπλήρωσε δε, ότι «ο ισχυρισμός ότι αφού δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση άρα φταίει η Μόσχα, αποτελεί πλέον τον κανόνα με τον οποίον οι Δυτικοί μας φίλοι καθορίζουν τις σχέσεις τους με τη Ρωσία».
Ανέφερε ως παράδειγμα την υπόθεση Litvinenko, του πρώην Ρώσου πράκτορα που δολοφονήθηκε στη Βρετανία από δηλητηρίαση με ραδιενεργή ουσία: «Η δίκη που ακολούθησε του θανάτου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία ήταν υπεύθυνη, αλλά οι όποιες αποδείξεις κρατήθηκαν κρυφές», τόνισε ο ρώσος ΥΠΕΞ λέγοντας ότι και με την υπόθεση Skripal, η έρευνα που διεξάγεται παραμένει μυστική, χωρίς να δίνεται στη δημοσιότητα, αλλά και στην Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης