Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκόπια: Η φιέστα Zaev για την πρόσκληση του ΝΑΤΟ στην πΓΔΜ - Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Σκόπια: Η φιέστα Zaev για την πρόσκληση του ΝΑΤΟ στην πΓΔΜ - Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE δήλωσε οτι  η “Μακεδονία” δεν χρειάζεται γιορτές αλλά μία απολογία από την κυβέρνηση για τη συνθηκολόγηση
Εθνικός πανηγυρισμός επικρατούσε χθες (14/7) στα Σκόπια για την πρόσκληση που έλαβε η χώρα για την έναρξη των ενταξιακών συζητήσεων της στο ΝΑΤΟ.
Πλήθος συγκεντρώθηκε σε 15 πόλεις, όπου η κυβέρνηση του Zoran Zaev έστησε μια πανηγυρική «φιέστα»,αν και η θέση του ΝΑΤΟ ήταν ξεκάθαρη ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ περνά μέσα από τη συμφωνία με την Ελλάδα. Ο ίδιος πάντως το "χάρηκε" μέσω του λογαριασμού του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Ωστόσο, το πανηγύρι τα είχε όλα. Μουσική, διασκέδαση και χορό εν μέσω παρόλα αυτά και έντονων αντιδράσεων από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE.
που δήλωσε πως «η “Μακεδονία” δεν χρειάζεται γιορτές αλλά μία απολογία από την κυβέρνηση για τη συνθηκολόγηση».

Ο Zaev πάντως πιστεύει ότι υπάρχει λόγος για πανηγυρισμούς. «Η “Μακεδονία” έχει λόγο να γιορτάζει. Είχαμε μεγάλα γεγονότα. Πετύχαμε τους κοινούς στρατηγικούς στόχους μας, τα κοινά μας όνειρα και τις ελπίδες μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, από την πόλη Μπίτολα όπου μετείχε στη φιέστα, ενώ συμπλήρωσε ότι οι συναυλίες του Σαββάτου είναι μια πρόσκληση ενότητας, παρά τις πολιτικές διαφορές που υπάρχουν.
Ο Ζόραν Ζάεφ ποζάρει για selfie

Δεν ξέχασε φυσικά και το δημοψήφισμα λέγοντας στους πολίτες, ότι «σήμερα οι δυνάμεις που μας χωρίζουν δεν είναι τόσο ισχυρές όσο οι δυνάμεις που μας ενώνουν, για τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και την πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Αυτές οι δυνάμεις ανοίγουν το μέλλον μας. Ο κάθε πολίτης ανεξάρτητα αποφασίζει τη θέση του. Καλώ εσάς, αλλά και την αντιπολίτευση: ας διαλέξουμε το μέλλον της “Μακεδονίας”. Το κοινό μας μέλλον. Ας σταματήσουμε τα μίση»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης