Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα May στους βουλευτές της: Εάν εμποδίσετε το σχέδιο μου για αποχώρηση από την ΕΕ δεν θα υπάρξει καθόλου Brexit

Μήνυμα May στους βουλευτές της: Εάν εμποδίσετε το σχέδιο μου για αποχώρηση από την ΕΕ δεν θα υπάρξει καθόλου Brexit
H May δεσμεύεται να τηρήσει σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες, ενώ επιμένει πως το σχέδιό της είναι «πλήρες»
Στα άκρα έχει φτάσει η αντιπαράθεση της βρετανίδας πρωθυπουργού Theresa May με τους βουλευτές του κόμματός της με την ίδια να εξαπολύει ακόμη και απειλές για διακοπή του Brexit αν εμποδίσουν το σχέδιό της για ομαλή αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε άρθρο της που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Sunday Mail, η May ξεκαθαρίζει πως στέλνει ένα «σαφές» μήνυμα, ότι η δική της «πρακτική και πραγματιστική» προσέγγιση για το Brexit είναι η μόνη που θεωρεί πως μπορεί να εφαρμοστεί και εάν αυτό δεν συμβεί, «κινδυνεύουμε να μην υπάρξει κανένα Brexit».
Η May κατέβαλε απεγνωσμένες προσπάθειες καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας να υπερασπιστεί την πρότασή της για τη σχέση ανάμεσα στο ΗΒ και την ΕΕ μετά το Brexit, ενώ ταυτόχρονα πάσχιζε να θέσει υπό έλεγχο την εσωκομματική κρίση την οποία προκάλεσαν οι παραιτήσεις κορυφαίων υπουργών και να αντιμετωπίσει τις σφοδρές επικρίσεις από μέρους του προέδρου των ΗΠΑ Trump.
Στο άρθρο της, τάσσεται εναντίον μιας «επιζήμιας και άτακτης» εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ. Αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ανησυχίες για τους «κοινούς κανόνες» με την Ευρώπη στην «περιοχή ελεύθερου εμπορίου ΗΒ- ΕΕ» που θέλει να εγκαθιδρυθεί, αλλά προσθέτει πως κατά την άποψή της, δεν υπάρχει «εφαρμόσιμη εναλλακτική λύση».
Ακόμη, δεσμεύεται να τηρήσει σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες, ενώ επιμένει πως το σχέδιό της είναι «πλήρες» και έχει στοιχεία «που δεν είναι διαπραγματεύσιμα».
Την Πέμπτη ο Trump, με ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Βρετανίας καταφέρθηκε με σφοδρότητα εναντίον του τρόπου που η Βρετανίδα πρωθυπουργός χειρίζεται τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, κρίνοντας ότι «η συμφωνία που πάει να κλείσει δεν είναι η συμφωνία που ψήφισε ο λαός» του ΗΒ, στηρίζοντας τη θέση του πρώην ΥΠΕΞ Borris Johnson ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση διαφωνώντας με τις θέσεις της May.Η αποχώρησή του ωστόσο προκάλεσε νέο σκληρότερο κύκλο αντιδράσεων στο εσωτερικό του συντηρητικού κόμματου το οποίο κλυδωνίζεται από την απόφαση για Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης