Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα παρέμβαση των ΗΠΑ στα εσωτερικά της Βρετανίας για το Brexit - Είναι η ώρα ο Johnson να αναλάβει την ηγεσία

Νέα παρέμβαση των ΗΠΑ στα εσωτερικά της Βρετανίας για το Brexit - Είναι η ώρα ο Johnson να αναλάβει την ηγεσία
Η Theresa May έχει πολλά σπουδαία προσόντα αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι είναι η κατάλληλη ηγέτης την κατάλληλη στιγμή
Συνεχίζουν την παρέμβασή τους στα εσωτερικά της Βρετανίας οι ΗΠΑ μετά τη δήλωση του πρώην συμβούλου του Αμερικανού προέδρου Trump, Steve Bannon οτι «ήρθε η ώρα για τον Borris Johnson να αμφισβητήσει την πρωθυπουργό της Βρετανίας Theresa May και να διεκδικήσει το αξίωμά της» έγραψε η εφημερίδα Daily Telegraph.
Ο Jonhson, ένας από τους ηγέτες της εκστρατείας υπέρ του Brexit ενόψει του δημοψηφίσματος του 2016, παραιτήθηκε από το αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας τη Δευτέρα, εξαιτίας του σχεδίου της May για το διαζύγιο, που κατ' αυτόν "σκοτώνει" το "όνειρο" της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
"Η Theresa May έχει πολλά σπουδαία προσόντα-δεν είμαι σίγουρος ότι είναι η κατάλληλη ηγέτης την κατάλληλη στιγμή", είπε ο ακροδεξιός Bannon, πρώην αρμόδιος για τη χάραξη στρατηγικής του Λευκού Οίκου κι ένας παίκτης-κλειδί στην προεκλογική εκστρατεία του Trump το 2016.
Η κυβέρνηση May κλονίστηκε από τις παραιτήσεις του Johnson και του υπουργού αρμόδιου για το Brexit, David Davis, μόλις μερικές ημέρες αφότου έμοιαζε να έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση της κυβέρνησής της για το σχέδιό της κατά τη διάρκεια ενός άτυπου συμβουλίου στην εξοχική της κατοικία στο Τσέκερς.
Ερωτηθείς αν είναι η κατάλληλη στιγμή ο Johnson να αναλάβει την ηγεσία της χώρας, ο Bannon ο οποίος αποπέμφθηκε από τον Λευκό Οίκο τον Αύγουστο του 2017, απάντησε: "Πιστεύω ότι έρχονται οι στιγμές. Είναι σαν τον Trump. πολλοί δεν τον έπαιρναν στα σοβαρά".
Ο Trump, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Sun του ομίλου Merdoch επέκρινε την πρωθυπουργό της Βρετανίας για την προσέγγισή της στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για το Brexit, ενώ εξήρε τον Johnson, λέγοντας ότι "θα γινόταν σπουδαίος πρωθυπουργός".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης