Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες απώλειες καταγράφει το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στο -0,62% και τα 74,86 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Νέες απώλειες καταγράφει το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στο -0,62% και τα 74,86 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,73% στα 69,44 δολ. ανά βαρέλι
Πτώση καταγράφει το πετρέλαιο κατά την έναρξη της εβδομάδας, δεχόμενο πιέσεις από τις αναφορές ότι οι ΗΠΑ αναζητούν τρόπους να μειώσουν τις τιμές του πετρελαίου, καθώς θεωρούν ότι βρίσκονται αρκετά ψηλά.
Ειδικότερα, περί τις 9:15 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,62% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 74,86 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,73% στα 69,44 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με αναφορές, οι ΗΠΑ σκέφτοναι να αξιοποιήσουν τα επείγοντα αποθέματα αργού πετρελαίου, προκειμένου να περιορίσουν την ανοδική πορεία των τιμών, με την κυβέρνηση να εξετάζει την απελευθέρωση πετρελαίου από τα Στρατηγικά Αποθέματα Πετρελαίου, τα οποία ανέρχονται σε 660 εκατ. βαρέλια.
Κατά τις προηγούμενες εβδομάδες, ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου, παροτρύνοντας μάλιστα τον ΟΠΕΚ να περιορίσει τις τιμές του πετρελαίου, αυξάνοντας την παραγωγή του.
Παράλληλα, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντας παραμένει και η Σύνοδος Κορυφής μεταξύ του αμερικανού προέδρου με τον ρώσο ομόλογό του, Vladimir Putin, αργότερα εντός της ημέρας στο Ελσίνκι.
«Η Σύνοδος Κορυφής μεταξύ του αμερικανού προέδρου Donald Trump και του ρώσου προέδρου Vladimir Putin παρακολουθείται από την αγορά, σε περίπτωση που γίνει κάποια αναφορά για το πετρέλαιο», τόνισε ο αναλυτής εμπορευμάτων στη Samsung, Kim Kwang-rae.
Οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας βρίσκονται επίσης στο επίκεντρο, καθώς οι επενδυτές έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι οι εξελίξεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν την παγκόσμια ζήτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης