Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνεται από τα χαμηλά ενός έτους ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο +0,21% και τα 1.243,80 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απομακρύνεται από τα χαμηλά ενός έτους ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο +0,21% και τα 1.243,80 δολ. ανά ουγγιά
Την περασμένη εβδομάδα το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 17 Ιουλίου 2017
Ανοδικά κινείται κατά την έναρξη της εβδομάδας ο χρυσός, ο οποίος απομακρύνεται από τα χαμηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στη Σύνοδο Κορυφής μεταξύ του αμερικανού προέδρου Donald Trump και του ρώσου προέδρου Vladimir Putin αργότερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, περί τις 9:42 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται κατά +0,21% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.243,80 δολ. ανά ουγγιά, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχει υποχωρήσει στα 1.241,20 δολ. ανά ουγγιά, τα οποία αποτελούν το χαμηλότερο επίπεδο από τις 17 Ιουλίου του 2017.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά -0,13% στις 94,63 μονάδες, ενώ προηγουμένως είχε αγγίξει ακόμα και τις 94,41 μονάδες.
Το πολύτιμο μέταλλο βρέθηκε υπό πίεση τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έστρεψαν τους επενδυτές προς το δολάριο, η οποία του οποίου είναι συνήθως αντιστρόφως ανάλογη με αυτή του χρυσού.
Ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι συνεχιζόμενες εντάσεις στο εμπόριο, καθώς και τα θετικά στοιχεία των ΗΠΑ για τον πληθωρισμού θα συνεχίσουν να παρέχουν στήριξη στο δολάριο, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει χαμηλότερα τις τιμές του χρυσού.
Σημειώνεται ότι τα πρόσφατα στοιχεία των ΗΠΑ για τον πληθωρισμό ενίσχυσαν τις προσδοκίες της αγοράς ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σε περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων κατά το τρέχον έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης