Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

TS Lombard: Η Συρία στο επίκεντρο της συνάντησης Trump με Putin - Ευκαιρία για σημαντική πρόοδο

TS Lombard: Η Συρία στο επίκεντρο της συνάντησης Trump με Putin - Ευκαιρία για σημαντική πρόοδο
Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας πραγματοποιούν σήμερα (16/7/2018) στο Ελσίνκι την πρώτη τους επίσημη συνάντηση
Καταλυτικό ρόλο για σημαντική διπλωματική πρόοδο στη Συρία μπορεί να παίξει η συνάντηση του Donald Trump με τον Vladimir Putin, σήμερα (16/7/2018) στο Ελσίνκι.
Πρόκειται για την πρώτη επίσημη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών των ΗΠΑ και της Ρωσίας, που εκτός των άλλων σηματοδοτεί και το τέλος στις προσπάθειες της Δύσης να απομονώσουν τη Ρωσία μετά την προσάρτηση της Κριμαίας τον 2014.
Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι ο Trump και ο Putin απλά θα ανταλλάξουν θερμά λόγια, πριν -ενδεχομένως- συμφωνήσουν σε μια δοκιμαστική συμφωνία για την έναρξη συνομιλιών σε θέματα όπως ο έλεγχος των πυρηνικών όπλων και η Συρία.
«Πιστεύω ότι μαζί με τον διμερή έλεγχο των όπλων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, η Συρία αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης» δήλωσε στο CNBC ο Christopher Granville της TS Lombard.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά την εκλογή του Trump, οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας συνεργάζονται πολύ στενά στη Συρία, σηματοδοτώντας μια μεγάλη αλλαγή σε σχέση ό,τι συνέβαινε επί προεδρίας Obama.
«Πιστεύω λοιπόν ότι υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα περιθώρια για μια σημαντική πρόοδο», πρόσθεσε ο Granville.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης