Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Εάν συνεχιστεί ο εμπορικός πόλεμος των ΗΠΑ οι τιμές των εμπορευμάτων θα αυξηθούν

tags :
Citigroup: Εάν συνεχιστεί ο εμπορικός πόλεμος των ΗΠΑ οι τιμές των εμπορευμάτων θα αυξηθούν
Οι τιμές των βασικών προϊόντων, ιδίως των μετάλλων και των αγροτικών προϊόντων, έχουν αυξηθεί αφού ο Πρόεδρος Trump επέβαλε τιμολόγια σε δισεκατομμύρια δολαρίων κινεζικών αγαθών
Μετά από τις κινήσεις των ΗΠΑ στην παγκόσμια εμπορική πολιτική που έχουν κατακερματίσει δεκαετίες εμπιστοσύνης, οι διαπραγματεύσεις που θα γίνουν πριν από τις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου πιθανόν να οδηγήσουν σε αύξηση των τιμών των βασικών εμπορευμάτων, σύμφωνα με τη Citigroup.
"Οι εμπορικές αποφάσεις των ΗΠΑ ήταν βάναυσες και μονομερείς και έχουν διαρρήξει την εμπιστοσύνη που δημιουργήθηκε μετά από δεκαετίες συμφωνιών καλής πίστης", ανέφερε η τράπεζα στην τριμηνιαία προοπτική των βασικών προϊόντων, περιγράφοντας τις πολιτικές του προέδρου Donald Trump ως νεο-μερκαντιλισμός.
"Βασική μας υπόθεση είναι η συνέχιση των διαπραγματεύσεων και η διεξαγωγή εμπορικών διαπραγματεύσεων πριν από τις μεσοπρόθεσμες εκλογές των ΗΠΑ το Νοέμβριο."
Μεταξύ των προβλέψεων της Citigroup, εάν οι Η.Π.Α. και η Κίνα συνεχίσουν τις τακτικές τους, οι σπόροι σόγιας ενδέχεται να οδηγηθούν στα 9,75 έως 10 δολ.
Και ο χαλκός, ο οποίος τελευταία βρισκόταν στα 6.215 δολ./τόνο, θα μπορούσε να οδηγηθεί στα 6.800 δολάρια ή ακόμα και 8.000 δολάρια σε ένα πιο αισιόδοξο σενάριο.
Οι τιμές των βασικών προϊόντων, ιδίως των μετάλλων και των αγροτικών προϊόντων, έχουν αυξηθεί αφού ο Πρόεδρος Trump επέβαλε τιμολόγια σε δισεκατομμύρια δολαρίων κινεζικών αγαθών.
"Ο επόμενος ένας έως δύο μήνες μπορεί να δείξει εάν υπάρξει ένας πλήρης εμπορικός πόλεμος, ανέφερε η Citigroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης