Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Τα ελληνικά καλυμμένα ομόλογα έχουν αποκτήσει σημαντική δυναμική

tags :
Fitch: Τα ελληνικά καλυμμένα ομόλογα έχουν αποκτήσει σημαντική δυναμική
Παρατηρείται βελτίωση της εμπιστοσύνης της αγοράς και αποδεδειγμένη ισχύς του νομικού πλαισίου καλυμμένων ομολόγων της Ελλάδας
Η έκδοση ελληνικών καλυμμένων ομολόγων έχει αποκτήσει σημαντική δυναμική λόγω της βελτίωσης της εμπιστοσύνης της αγοράς και της αποδεδειγμένης ισχύος του νομικού πλαισίου καλυμμένων ομολόγων της χώρας, αναφέρει η Fitch Ratings.
Το συνολικό ανεξόφλητο υπόλοιπο των ελληνικών καλυμμένων ομολόγων αυξήθηκε σε 8 δισ. eυρώ από 2,2 δισ. eυρώ από το τέλος του 2016, ενώ οι δημόσιες και ιδιωτικές σειρές αντιπροσωπεύουν περίπου το 27% των νέων εκδόσεων.
Ταυτόχρονα, το μέγεθος των συνολικών πιστώσεων αυξήθηκε σε 11 δισ. eυρώ τον Μάιο του 2018 από περίπου 3,5 δισ. eυρώ το Δεκέμβριο του 2016.
Ο αποκλεισμός των καλυμμένων ομολόγων από τους ελέγχους κεφαλαίου, που υπάρχουν στην Ελλάδα από το 2015, έχει διαδραματίσει βασικό ρόλο στην εξασφάλιση της έγκαιρης καταβολής τόκων και κεφαλαίου σε όλα τα υφιστάμενα καλυμμένα ομόλογα μέχρι στιγμής.
Επιπλέον, το νομικό πλαίσιο των ελληνικών καλυμμένων ομολόγων περιλαμβάνει την απαλλαγή από την εγγύηση καλυμμένων ομολόγων με πλήρη εξασφάλιση σε ένα σενάριο εκκαθάρισης εκδοτών.
Τα καλυμμένα ελληνικά ομόλογα βαθμολογούνται στο ανώτατο ανώτατο όριο της χώρας, υποστηριζόμενα από τις δύο βαθμίδες της πιστοληπτικής ικανότητας του εκδότη (Issuer Default Rating - IDR) και την προσδοκία της Fitch για ανακτήσεις σε περίπτωση αθέτησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης