Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of America: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη β΄ 3μηνου 2018, στα 6,8 δισ. δολ. - Υποχώρησαν στα 22,6 δισ. δολ. τα έσοδα

Bank of America: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη β΄ 3μηνου 2018, στα 6,8 δισ. δολ. - Υποχώρησαν στα 22,6 δισ. δολ. τα έσοδα
Παρά την πτώση που σημειώσαν τα έσοδα, αποδείχθηκαν καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Bank of America για το δεύτερο τρίμηνο του 2018, όπως ανακοίνωσε σήμερα (16/7) η αμερικανική τράπεζα, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η κερδοφορία της αμερικανικής τράπεζας διαμορφώθηκε στα 6,9 δισ. δολ. (0,63 δολ. ανά μετοχή), έναντι 5,1 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 0,57 δολ. ανά μετοχή.
Παράλληλα, τα έσοδα της Bank of America υποχώρησαν στα 22,6 δισ. δολ. έναντι 22,8 δισ. δολ. το δεύτερο τρίμηνο του 2018, παραμένοντας ωστόσο καλύτερα σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν περαιτέρω πτώση στα 22,3 δισ. δολ.
Οι αναλυτές ανέμεναν ενίσχυση της κεδοφορίας λόγω της πρόσφατης περικοπής των εταιρικών φόρων, καθώς και λόγω των υψηλότερων επιτοκίων από την Federal Reserve.
Η αύξηση των επιτοκίων είναι συνήθως θετική εξέλιξη για τις τράπεζες, επειδή οι αποκομίζουν κέρδη από τη διαφορά μεταξύ των ποσών που πληρώνουν από τις καταθέσεις και το επιτοκίου που συλλέγουν στα δάνεια.
Υπενθυμίζουμε ότι μέσα στο περασμένο τρίμηνο, η Federal Reserve αύξηση το βασικό της επιτόκιο για έβδομη φορά από τον Δεκέμβριο του 2015.
Τα αποτελέσματα της Bank of America έρχονται μετά από ένα αξιοσημείωτο πρώτο τρίμηνο για την αμερικανική τράπεζα, κατά το οποίο τα κέρδη αυξήθηκαν στα 6,9 δισ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης