Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Change4Ellaktor: Ο κ. Μπόμπολας συνειδητοποίησε τελικώς την ανάγκη να αποκτήσει ο Ελλάκτωρ ικανή Διοίκηση

Change4Ellaktor: Ο κ. Μπόμπολας συνειδητοποίησε τελικώς την ανάγκη να αποκτήσει ο Ελλάκτωρ ικανή Διοίκηση
«Πλέον επαφίεται στους μετόχους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ κι όχι στον κ. Μπόμπολα να θέσουν τέλος στη θητεία του ως Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ»
«Μετά από χρόνια που απέρριπτε τις προτάσεις μας για επαγγελματικό Μάνατζμεντ και μία σειρά μεταρρυθμίσεων στην οργάνωση και τη λειτουργία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, κι αφού έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει την κορυφαία διαδικασία λογοδοσίας μίας εισηγμένης εταιρείας – τη Γενική Συνέλευση – ως «πραξικόπημα», ο κ. Μπόμπολας συνειδητοποίησε τελικώς την ανάγκη να αποκτήσει ο Όμιλος ικανή Διοίκηση», αναφέρει η εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας CHANGE4ELLAKTOR, με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg στο οποίο ο κ. Λεωνίδας Μπόμπολας εξέφρασε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου εντός ενός έτους.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, «από την ανακοίνωσή μας της 13ης Ιουνίου, μέρα με την ημέρα κατέληξε να οικειοποιείται κάθε μία από τις προτάσεις μας για εταιρική διακυβέρνηση, οργανωτική αναδιάρθρωση, ένα νέο και ικανό Δ.Σ. και σήμερα την ανάγκη για επαγγελματικό Μάνατζμεντ.
Μακάρι να είχε καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα πριν τις 13 Ιουνίου και να είχε βάλει το συμφέρον της ΕΛΛΑΚΤΩΡ πάνω τις προσωπικές του επιδιώξεις.
Με λιγότερες από 10 ημέρες να απομένουν μέχρι τη Γενική Συνέλευση, για ακόμα μία φορά αυτή η κίνηση είναι πολύ μικρή και πολύ καθυστερημένη.
Οι μέτοχοι της ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι αν και ο κ. Μπόμπολας εκφράζει σήμερα την πρόθεσή του να παραιτηθεί, έχει δεσμευτεί και στο παρελθόν για πράγματα που ποτέ δεν υλοποίησε.
Επιπλέον, η σημερινή δήλωση δεν παρέχει καμία λεπτομέρεια ως προς τη διαδικασία αναζήτησης Διευθύνοντος Συμβούλου, αφήνοντας τους μετόχους εκτεθειμένους στον κίνδυνο η θέση αυτή να καλυφθεί και πάλι από φίλους και συγγενείς του κ. Μπόμπολα.
Ο μόνος τρόπος ώστε οι μέτοχοι να εξασφαλίσουν άμεση και δέουσα διάδοχη κατάσταση είναι μέσω της ψήφου τους υπέρ της πρωτοβουλίας CHANGE4ELLAKTOR, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.  
Πλέον επαφίεται στους μετόχους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ κι όχι στον κ. Μπόμπολα να θέσουν τέλος στη θητεία του ως Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ», καταλήγει η πλευρά των αδελφών Καλλιτσάντση.

Τι ανέφερε στο Bloomberg ο Λ. Μπόμπολας

Προς αποχώρηση ο Λ. Μπόμπολας από τον Ελλάκτωρα, με στόχο τον τερματισμό της διαμάχης με τους αδελφούς Καλλιτσάντση

Ακόμη και αν κερδίσει τη μάχη για τον έλεγχο του Ελλάκτωρα, ο Λεωνίδας Μπομπώλας σχεδιάζει να ανοίξει δρόμο για νέα ηγεσία στη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Ελλάδας.
Αυτό αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg, τονίζοντας ότι ο Μπόμπολας ελπίζει ότι η κίνησή του θα βοηθήσει να τερματιστεί μια πικρή εσωτερική διαμάχη για το πώς θα ανακάμψει η επιχείρηση που έχασε εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία χρόνια.
Ο πρόεδρος της Ελλάκτωρ, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, ξεκίνησε τον περασμένο μήνα μια εκστρατεία για την αντικατάσταση της διοίκησης του ομίλου, αλλά ο Μπόμπολας αναφέρει ότι η εταιρεία είχε ήδη προσλάβει συμβούλους για να αναδιοργανώσει τη διάρθρωσή της.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Μπόμπολας θα είναι γενικός διευθυντής έως τον Ιούνιο του 2019.
Πάντως, εκτός από την εταιρική διακυβέρνηση, η κεντρική διαφορά μεταξύ πλευρών για το μέλλον της εταιρείας είναι ο ρόλος της μονάδας ανανεώσιμης ενέργειας Eltech Anemos SA.
Για τον Καλλιτσάντση, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη μονάδα, πρέπει να γίνει βασική επιχείρηση.
Ο Μπόμπολας υποστηρίζει ότι η εταιρεία θα πρέπει να επικεντρωθεί στις κατασκευές, τις παραχωρήσεις και τη διαχείριση αποβλήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης