Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, με τα «βλέμματα» στη συνάντηση Putin - Trump - Στα εταιρικά το επίκεντρο

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, με τα «βλέμματα» στη συνάντηση Putin - Trump - Στα εταιρικά το επίκεντρο
Με οριακές μεταβολές άνοιξαν οι δείκτες της Wall Street, με τα «βλέμματα» να είναι στραμμένα στα εταιρικά αποτελέσματα και στη συνάντηση Putin - Trump
Με οριακές μεταβολές άνοιξαν σήμερα (16/7/2018) οι δείκτες της Wall Street, με τα «βλέμματα» να είναι στραμμένα στα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και στη συνάντηση Putin - Trump στο Ελσίνκι. 
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,1% στις 25.047 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,1% στις 2.803 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,1% υψηλότερα στις 7.837 μονάδες.


Η μετοχή της Bank of America ενισχύεται κατά 1,3%, καθώς η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των προσδοκιών για το β’ τρίμηνο του 2018.
Ειδικότερα, η κερδοφορία της αμερικανικής τράπεζας διαμορφώθηκε στα 6,9 δισ. δολ., ή 0,63 δολ. ανά μετοχή, από 5,1 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 0,57 δολ. ανά μετοχή.
Παράλληλα, τα έσοδα της Bank of America υποχώρησαν στα 22,6 δισ. δολ., από 22,8 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα, καλύτερα σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν περαιτέρω πτώση στα 22,3 δισ. δολ.
Από την άλλη, η μετοχή της BlackRock σημειώνει πτώση 1,2%, παρά το γεγονός ότι η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε μια αύξηση κερδών κατά 25,6% στα 1,08 δισ. δολ., ή 6,66 δολ. ανά μετοχή, για το β’ τρίμηνο, από 864 εκατ. δολ., ή 5,20 δολ. ανά μετοχή, το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν τα κέρδη να διαμορφωθούν στα 6,55 δολ. ανά μετοχή.
Παράλληλα, τα έσοδα της BlackRock ενισχύθηκαν κατά 11,4% στα 3,61 δισ. δολ. έναντι των 3,24 δισ. δολ. του αντίστοιχου διαστήματος του προηγούμενου έτους και έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών για 3,58 δισ. δολ.
Μέχρι στιγμής, μόλις το 5,7% των εταιρειών του S&P 500 έχουν αναφέρει αποτελέσματα για το β’ τρίμηνο του 2018.
Από αυτές, το 86% έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών, αναφέροντας αύξηση κερδών 20,1%, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Τα «βλέμματα» των επενδυτών είναι στραμμένα στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, έχει την πρώτη του επίσημη συνάντηση με τον ρώσο ομόλογό του, Vladimir Putin.
Η συνάντηση έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης ότι κατηγορούνται δώδεκα Ρώσοι αξιωματούχοι μυστικών υπηρεσιών για παρέμβαση στις εκλογές των ΗΠΑ.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, νέα αύξηση κατέγραψαν τον Ιούνιο του 2018 οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, κυρίως λόγω της αύξησης στις πωλήσεις οχημάτων, σε μία ακόμη ένδειξη επιτάχυνσης της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας κατά το β’ τρίμηνο του έτους.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Ιούνιο, σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις των οικονομολόγων.
Η αύξηση του Ιουνίου ακολούθησε το «άλμα» 1,3% του Μαΐου, αντί της αύξησης 0,8% που είχε αναφερθεί αρχικά, αύξηση που είναι η μεγαλύτερη από τον Σεπτέμβριο του 2017.
Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 6,6% τον περασμένο μήνα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης