Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Ο Ψυχρός πόλεμος έχει τελειώσει, ΗΠΑ και Ρωσία πρέπει να συνεργαστούν - Η Μόσχα δεν θα εμπλακεί στην αμερικανική πολιτική

Putin: Ο Ψυχρός πόλεμος έχει τελειώσει, ΗΠΑ και Ρωσία πρέπει να συνεργαστούν - Η Μόσχα δεν θα εμπλακεί στην αμερικανική πολιτική
Για «ανοιχτές και παραγωγικές» συζητήσεις με τον Donald Trump έκανε λόγο ο Vladimir Putin
Για «ανοιχτές και παραγωγικές» συζητήσεις με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, που διήρκεσαν περισσότερο από τέσσερις ώρες.
«Οι συνομιλίες μας αντικατοπτρίζουν την επιθυμία μας για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, υπογράμμισε ο Putin.
«Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο στις μεταξύ μας σχέσεις, επεσήμανε ο Ρώσος πρόεδρος, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι για αυτές τις δυσκολίες κι ότι ο Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει.
«Αντιμετωπίζουμε νέες προκλήσεις όπως η τρομοκρατία, τα παγκόσμια οικονομικά προβλήματα», σημείωσε ο ίδιος.
Όπως τόνισε ο Putin, ΗΠΑ και Ρωσία αντιμετωπίζουν τώρα διαφορετικά προβλήματα από ό,τι στον Ψυχρό Πόλεμο, ενώ υπογράμμισε ότι οι δύο χώρες πρέπει να αναζητήσουν σημεία επαφής.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ο Ψυχρός πόλεμος έχει τελειώσει και ΗΠΑ και Ρωσία πρέπει να συνεργαστούν, ενώ διαβεβαίωσε ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να εμπλακεί στην αμερικανική πολιτική.
«Επανέλαβα στον πρόεδρο Trump -ο οποίος έθεσε το θέμα- ότι η Ρωσία δεν έχει -ούτε είχε- καμία ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές», τόνισε ο Putin.
Ο ίδιος παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι ήθελε να κερδίσει ο Trump στις εκλογές του 2016.
Ο ρώσος πρόεδρος εξέφρασε, παράλληλα, την πεποίθηση ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσει διάλογος για τα πυρηνικά, ενώ τόνισε ότι συνιστάται η αποκατάσταση της παγκόσμιας αντιτρομοκρατικής ομάδας.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι Ρωσία και ΗΠΑ αναμφίβολα μπορούν να αναλάβουν την πρωτοκαθεδρία για τη Συρία, ενώ τόνισε πληρούνται όλες οι συνθήκες για παραγωγική συνεργασία σε αυτό το θέμα.
Αν βοηθήσουμε τους ανθρώπους της Συρίας να επιστρέψουν στις εστίες τους τότε θα μειωθεί πολύ και η πίεση στις χώρες της ΕΕ.
Συμφωνώ με τον Trump, οι στρατιωτικοί μας συνεργάζονται πολύ πετυχημένα», δήλωσε απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι οι θέσεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας δεν συμπίπτουν σε όλα τα ζητήματα.
Αναφερθείς στο Ιράν, ο Putin εξέφρασε ανησυχίες για την αποχώρηση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία, ενώ για την Ουκρανία τόνισε ότι η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να πείσει το Κίεβο να συμμορφωθεί με την ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ.
Όσον αφορά στη Β. Κορέα, ο ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι έχει αρχίσει να επιλύεται το θέμα της κορεατικής χερσονήσου, ενώ αναγνώρισε ότι η πρόοδος που έχει επιτευχθεί οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εμπλοκή του Donald Trump.
Ο ίδιος ανέφερε ότι οι δύο χώρες έχουν συμφωνήσει να συγκροτήσουν μια ομάδα υψηλού επιπέδου για την επιχειρηματική συνεργασία Ρωσίας-ΗΠΑ.
«Είμαστε ευχαριστημένοι από τη συνάντησή μας, ελπίζω ότι αρχίσαμε να κατανοούμε καλύτερα ο ένας τον άλλον», δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος.
Σύμφωνα με τον Putin, «ΗΠΑ και Ρωσία δεν μπορούν να επιλύσουν όλα τα προβλήματα αλλά κάναμε ένα πρώτο βήμα».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης