Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Η μεταβλητότητα επισκίασε τις παγκόσμιες αγορές το α’ 6μηνο 2018

tags :
Moody's: Η μεταβλητότητα επισκίασε τις παγκόσμιες αγορές το α’ 6μηνο 2018
Έντονη αύξηση της μεταβλητότητας των αγορών το α’ 6μηνο 2018, εντοπίζει η Moody's
Η έντονη αύξηση της μεταβλητότητας, η πολιτική αβεβαιότητα, οι εμπορικές εντάσεις και το γεωπολιτικό ρίσκο επισκίασαν τις επιδόσεις και το κλίμα των παγκόσμιων αγορών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, αναφέρει σε έκθεσή της («Financial Monitor») η Moody's Investors Service.
Όπως σημειώνεται, αν και οι συστημικοί χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι έχουν αυξηθεί κάπως κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, οι επενδυτές προχωρούν σε αγορές, ενώ τα περιθώρια κέρδους είναι πιθανότατα να διευρυνθούν σημαντικά.
Ωστόσο, για το πρώτο μισό του τρέχοντος έτους, τα έσοδα των επενδυτών παγκοσμίως παρουσίασαν πτώση, με τις τιμές των κρατικών ομολόγων να μειώνονται από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα, εν μέσω προσδοκιών της αγοράς για υψηλότερα επιτόκια.
«Το πρόσφατο ράλι στις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων αντικατοπτρίζει τη σταθερή οικονομική ανάκαμψη και τις αυξανόμενες προσδοκίες για αύξηση στον πληθωρισμό των ΗΠΑ.
Αντίθετα, οι αποδόσεις στις βασικές χώρες της Ευρωζώνης παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, καθώς ο οικονομικός κύκλος και η νομισματική πολιτική υστερούν σε σχέση με τις ΗΠΑ», αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, επισημαίνοντας εκ νέου τις ανησυχίες που έχουν προκληθεί για έναν εμπορικό πόλεμο, απόρροια των προστατευτικών πολιτικών από πλευράς Ουάσιγκτον.
Οι τιμές ακινήτων μειώθηκαν στις περισσότερες χώρες κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, με τα επίπεδα να υποχωρούν κάτω από τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας.
Ωστόσο, οι τιμές των κατοικιών παραμένουν αυξημένες σε ορισμένες αγορές, όπως η Νορβηγία, η Σουηδία, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία.
«Σε ό,τι αφορά στις τράπεζες, η χρηματοδότηση ενδέχεται να αποτελέσει βασικό κίνδυνο σε ορισμένες αγορές, εάν η εμπιστοσύνη των επενδυτών διαβρωθεί.
Το τουρκικό τραπεζικό σύστημα είναι το πιο εκτεθειμένο στις χρηματοοικονομικές κρίσεις».
Οι σχετικοί δείκτες της MSCI (στις 18:25):




Διαβάστε: Moody’s: Οι αγορές προεξοφλούν πως οι ΗΠΑ θα ωφεληθούν περισσότερο από έναν εμπορικό πόλεμο

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης