Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Τα ισχυρά κέρδη ίσως να μην αποδειχθούν θετικός καταλύτης για τις αμερικανικές μετοχές

Morgan Stanley: Τα ισχυρά κέρδη ίσως να μην αποδειχθούν θετικός καταλύτης για τις αμερικανικές μετοχές
Τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα μπορεί να μην επαρκούν για να «ξεκολλήσουν» την αγορά από το εύρος στο οποίο βρίσκεται εδώ και μήνες, εκτιμά η Morgan Stanley
Η περίοδο δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων για το β’ τρίμηνο του 2018 μόλις ξεκίνησε στις ΗΠΑ κι ενώ οι αρχικές εκθέσεις δείχνουν μια ισχυρή ανάπτυξη τόσο για τα κέρδη όσο και για τα έσοδα, τα αποτελέσματα αυτά μπορεί να μην επαρκούν για να «ξεκολλήσουν» την αγορά από το εύρος στο οποίο βρίσκεται εδώ και μήνες, όπως εκτιμά η Morgan Stanley.
Η περίοδο δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων για το β’ τρίμηνο του 2018 μόλις ξεκίνησε στις ΗΠΑ κι ενώ οι αρχικές εκθέσεις δείχνουν μια ισχυρή ανάπτυξη τόσο για τα εταιρικά κέρδη όσο και για τα έσοδα, τα αποτελέσματα αυτά μπορεί να μην επαρκούν για να «ξεκολλήσουν» την αγορά από το εύρος στο οποίο βρίσκεται εδώ και μήνες, όπως εκτιμά η Morgan Stanley.
Η Morgan Stanley, με επικεφαλής τον στρατηγικό αναλυτή Michael Wilson, ανέφερε σήμερα (16/7/2018) ότι ενώ τα εταιρικά αποτελέσματα μπορεί να αποδεχθούν καλύτερα των προβλέψεων των αναλυτών, «δεν θεωρούμε ότι αυτό θα αποτελέσει θετικό καταλύτη για την αμερικανική αγορά μετοχών».
Οι προοπτικές ανάπτυξης για το υπόλοιπο του έτους παραμένουν ισχυρές, προσθέτει η επενδυτική τράπεζα, «αλλά αυτό δεν αρκεί για να μας καταστήσει “bullish” για αυτή την περίοδο δημοσίευσης αποτελεσμάτων».
Η τρέχουσα περίοδος δημοσίευσης αποτελεσμάτων έρχεται σε μια εποχή αβεβαιότητας για τις αγορές μετοχών.
Δεν είναι μόνο ότι υπάρχουν μερικά σημαντικά ερωτηματικά για τους επενδυτές - μεταξύ άλλων η αλλαγή της πολιτικής της Federal Reserve, η εμπορική αβεβαιότητα και άλλα γεωπολιτικά θέματα - αλλά ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα μπορούσε να βρίσκεται στο τέλος του κύκλου της.
Ο αριθμός των αναλυτών που αναμένουν ότι η αμερικανική οικονομία θα είναι ισχυρή σε έναν χρόνο από τώρα έχει μειωθεί από την αρχή του έτους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανέφερε σήμερα ότι οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης «γίνονται πιο ανόμοιες, περισσότερο ευάλωτες και υπό απειλή».
Ενώ οι κύριοι δείκτες έχουν σε μεγάλο βαθμό «αντέξει» - μάλιστα ο Nasdaq «άγγιξε» νέα επίπεδα ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα ενώ τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500 βρίσκονται ελάχιστα μακριά από τα δικά τους ιστορικά υψηλά - θετικές οικονομικές ειδήσεις έχουν προσφάτως αντισταθμιστεί από στοιχεία αβεβαιότητας και αντίστροφα.
«Πιστεύουμε ότι η αγορά θα πρέπει όλο και περισσότερο να επικεντρωθεί στη βιωσιμότητα της ανάπτυξης και με τις μελλοντικές συγκρίσεις να γίνονται όλο και πιο δύσκολες και με την οικονομική ανάπτυξη να αναμένεται να επιβραδυνθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους και τις τιμές των εμπορευμάτων και το λειτουργικό κόστος να αναμένεται να κινηθούν υψηλότερα, πιστεύουμε ότι το σημερινό επίπεδο ανάπτυξης που ενισχύεται κυρίως από το έκτακτο φορολογικό όφελος είναι πιθανό να μειωθεί σημαντικά», γράφει η Morgan Stanley.
Σύμφωνα με τη FactSet, οι εταιρείες του δείκτη S&P 500 αναμένεται να εμφανίσουν αύξηση κερδών άνω του 20% και αύξηση πωλήσεων κατά 8,4% για το β’ τρίμηνο, κάτι που θα αποτελούσε μια διαδοχική επιτάχυνση σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο.
Η Morgan Stanley επισημαίνει ότι οι προοπτικές από τους CEOs και άλλους αξιωματούχους θα είχαν μεγαλύτερη σημασία από τα ίδια τα αποτελέσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης