Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ελεύθερη πτώση» 4% για το πετρέλαιο – Στα 68 δολ. το αργό, στα 72,2 δολάρια το Brent

tags :
«Ελεύθερη πτώση» 4% για το πετρέλαιο – Στα 68 δολ. το αργό, στα 72,2 δολάρια το Brent
«Βουτιά» για το πετρέλαιο
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων υποχώρησαν σήμερα (16 Ιουλίου 2018) οι τιμές πετρελαίου, στον απόηχο των δηλώσεων του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Steven Mnuchin, ότι η Ουάσιγκτον θα εξετάσει εξαιρέσεις στις κυρώσεις κατά του Ιράν.
«Οι ΗΠΑ θέλουν να αποφύγουν την αποδιοργάνωση της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου λόγω της επιβολής νέων κυρώσεων κατά της Τεχεράνης.
Σε κάποιες περιπτώσεις θα εξεταστούν εξαιρέσεις για χώρες που χρειάζονται περισσότερο χρόνο, ώστε να σταματήσουν τις εισαγωγές πετρελαίου τους από το Ιράν, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) Αυγούστου 2018 για το σχιστολιθικό (αργό) πετρέλαιο έκλεισαν -στη Νέα Υόρκη- στα 68,1 δολάρια ανά βαρέλι, έπειτα από ημερήσια πτώση της τάξεως του 4,1%.
Στις 21:55, τα αντίστοιχα futures για το Brent διαπραγματεύονται στα 72,2 δολάρια ανά βαρέλι (-4,1%), στο Λονδίνο.
Καθοδικά πιέζουν τον «μαύρο χρυσό» οι αναφορές ότι οι ΗΠΑ αναζητούν τρόπους να μειώσουν τις τιμές του πετρελαίου, καθώς θεωρούν ότι βρίσκονται αρκετά ψηλά.
Σύμφωνα με αναφορές, οι ΗΠΑ σκέφτονται να αξιοποιήσουν τα επείγοντα αποθέματα αργού πετρελαίου, προκειμένου να περιορίσουν την ανοδική πορεία των τιμών, με την κυβέρνηση να εξετάζει την απελευθέρωση πετρελαίου από τα Στρατηγικά Αποθέματα Πετρελαίου, τα οποία ανέρχονται σε 660 εκατ. βαρέλια.
Κατά τις προηγούμενες εβδομάδες, ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου, παροτρύνοντας μάλιστα τον ΟΠΕΚ να περιορίσει τις τιμές του πετρελαίου, αυξάνοντας την παραγωγή του.
Οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας βρίσκονται, επίσης, στο επίκεντρο, καθώς οι επενδυτές έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι οι εξελίξεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν την παγκόσμια ζήτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης