Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street μετά τη συνάντηση Putin - Trump - Ήπια τραπεζική ώθηση στον Dow Jones

Οριακές μεταβολές στη Wall Street μετά τη συνάντηση Putin - Trump - Ήπια τραπεζική ώθηση στον Dow Jones
Η άνοδος στις τραπεζικές μετοχές αντισταθμίστηκε από τις πιέσεις στον ενεργειακό κλάδο, λόγω της «βουτιάς» στις τιμές του πετρελαίου
Με οριακές μεταβολές έκλεισαν σήμερα (16/7/2018) οι δείκτες της Wall Street, στον απόηχο της συνάντησης Putin - Trump στο Ελσίνκι, καθώς η άνοδος στις τραπεζικές μετοχές αντισταθμίστηκε από τις πιέσεις στον ενεργειακό κλάδο, λόγω της «βουτιάς» στις τιμές του πετρελαίου.
Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,18% κι έκλεισε στις 25.064,36 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,10% στις 2.798,43 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,26% χαμηλότερα στις 7.805,72 μονάδες.




Η μετοχή της Bank of America «εκτοξεύτηκε» κατά 4,29% και σημείωσε την καλύτερη επίδοση από τις 26 Μαρτίου, ωθώντας υψηλότερα τον τραπεζικό κλάδο, που έκλεισε με κέρδη 1,8%.
Ωστόσο, η πτώση κατά 1,2% στις ενεργειακές μετοχές αντιστάθμισε τα τραπεζικά κέρδη.
Πιέσεις στον ενεργειακό κλάδο άσκησε η πτώση στις τιμές του πετρελαίου, στον απόηχο των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, ότι η Ουάσιγκτον θα εξετάσει εξαιρέσεις στις κυρώσεις κατά του Ιράν.
Τα futures Αυγούστου 2018 για το αμερικανικό αργό έκλεισαν στα 68,1 δολ. ανά βαρέλι, έπειτα από ημερήσια πτώση της τάξεως του 4,1%, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων.
Η Bank of America ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των προσδοκιών για το β’ τρίμηνο του 2018 και ειδικότερα 6,9 δισ. δολ., ή 0,63 δολ. ανά μετοχή, από 5,1 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 0,57 δολ. ανά μετοχή.
Παράλληλα, τα έσοδα της αμερικανικής τράπεζας υποχώρησαν στα 22,6 δισ. δολ., από 22,8 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα, καλύτερα σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν περαιτέρω πτώση στα 22,3 δισ. δολ.
Από την άλλη, η μετοχή της BlackRock σημείωσε πτώση 0,7%, παρά το γεγονός ότι η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε μια αύξηση κερδών κατά 25,6% στα 1,08 δισ. δολ., ή 6,66 δολ. ανά μετοχή, για το β’ τρίμηνο, από 864 εκατ. δολ., ή 5,20 δολ. ανά μετοχή, το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν τα κέρδη να διαμορφωθούν στα 6,55 δολ. ανά μετοχή.
Παράλληλα, τα έσοδα της BlackRock ενισχύθηκαν κατά 11,4% στα 3,61 δισ. δολ. έναντι των 3,24 δισ. δολ. του αντίστοιχου διαστήματος του προηγούμενου έτους και έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών για 3,58 δισ. δολ.
Μέχρι στιγμής, μόλις το 5,7% των εταιρειών του S&P 500 έχουν αναφέρει αποτελέσματα για το β’ τρίμηνο του 2018.
Από αυτές, το 86% έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών, αναφέροντας αύξηση κερδών 20,1%, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Εν τω μεταξύ, τα «βλέμματα» των επενδυτών ήταν στραμμένα στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, είχε την πρώτη του επίσημη συνάντηση με τον ρώσο ομόλογό του, Vladimir Putin.
Η συνάντηση έγινε μόλις λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης ότι κατηγορούνται δώδεκα Ρώσοι αξιωματούχοι μυστικών υπηρεσιών για παρέμβαση στις εκλογές των ΗΠΑ.
Trump και Putin εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για τις σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας, παρά τα προβλήματα που παραδέχθηκαν ότι υπάρχουν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών τους.
Ο Trump δήλωσε ότι η σημερινή συνάντηση με τον ρώσο ομόλογό του ήταν το ξεκίνημα μιας μακρόχρονης διαδικασίας με ισχυρό διάλογο με τη Ρωσία.
Από την πλευρά του, ο Putin τόνισε ότι η Ρωσία δεν αναμείχθηκε ποτέ στις εκλογές των ΗΠΑ, αν και παραδέχτηκε ότι στις εκλογές του 2016 ήθελε να κερδίσει ο Trump.
Ωστόσο, δήλωση του Trump, που άφησε να εννοηθεί ότι δεν έχει κανέναν λόγο να πιστεύει τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών αλλά εμπιστεύεται τον Putin όταν του δηλώνει ότι η χώρα του δεν αναμίχθηκε στην προεκλογική διαδικασία το 2016, προκάλεσε πολιτική θύελλα στις ΗΠΑ, με τον πρώην διευθυντή της CIA, Τζον Μπρέναν, να ζητά την παραπομπή του αμερικανού προέδρου για εσχάτη προδοσία.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, νέα αύξηση κατέγραψαν τον Ιούνιο του 2018 οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, κυρίως λόγω της αύξησης στις πωλήσεις οχημάτων, σε μία ακόμη ένδειξη επιτάχυνσης της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας κατά το β’ τρίμηνο του έτους, που ενισχύει τις προσδοκίες για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed) κατά τους ερχόμενους μήνες.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Ιούνιο, σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις των οικονομολόγων.
Η αύξηση του Ιουνίου ακολούθησε το «άλμα» 1,3% του Μαΐου, αντί της αύξησης 0,8% που είχε αναφερθεί αρχικά, αύξηση που είναι η μεγαλύτερη από τον Σεπτέμβριο του 2017.
Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 6,6% τον περασμένο μήνα.
Πάντως, ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολις, Neel Kashkari, δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η Fed θα πρέπει να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια, προειδοποιώντας ότι κάνοντας κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια νέα ύφεση.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης