Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Πρόγραμμα αγροτικής εκπαίδευσης από τον αγωγό ΤΑΡ

tags :
Πρόγραμμα αγροτικής εκπαίδευσης από τον αγωγό ΤΑΡ
Πρόγραμμα αγροτικής εκπαίδευσης από τον αγωγό ΤΑΡ
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της πρωτοβουλίας «Ευδόκιμη γη» του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ) που αποσκοπεί στην υποστήριξη της καλλιέργειας, του μάρκετινγκ και των πωλήσεων αγροδιατροφικών προϊόντων που παράγονται σε περιοχές κατά μήκος της όδευσης του αγωγού, όπως μέλι και μελισσοκομικά προϊόντα, ελιές και ελαιόλαδο, αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, φασόλια, καρποφόρα δένδρα, πετιμέζι, πιπεριές, και κτηνοτροφικά προϊόντα.
Η δράση υλοποιείται από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών (ΙΝΕΒ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), ενώ εποπτεύεται από το Ίδρυμα Μποδοσάκη.
Η πρώτη φάση περιελάμβανε τη θεωρητική εκπαίδευση συνολικά 373 παραγωγών που παρακολούθησαν εξειδικευμένα σεμινάρια από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2018.
Η «Ευδόκιμη γη» περνάει πλέον στη δεύτερη φάση, της πρακτικής εφαρμογής και εξατομικευμένης υποστήριξης των ωφελούμενων στο χωράφι ενώ από το φθινόπωρο θα ξεκινήσει και η εκπαίδευση στην επεξεργασία και περαιτέρω διάθεση των προϊόντων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης