Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε προεκλογικούς ρυθμούς το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ - Τι θα εξαγγείλει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ

Σε προεκλογικούς ρυθμούς το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ - Τι θα εξαγγείλει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ
Την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος θα επιδιώξει ο Αλέξης Τσίπρας
(upd3) Περισσότερο από τρεις ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η οποία εστίασε σε όλες τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με το βλέμμα στη ΔΕΘ και στην επόμενη ημέρα μετά το τέλος των μνημονιακών προγραμμάτων.
Όπως φάνηκε από τη συνεδρίαση, η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος της στη ΔΕΘ που θα πραγματοποιηθεί στις 8 -9 Σεπτεμβρίου και για αυτό το επόμενο διάστημα αναμένονται συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου με τον πρωθυπουργού για να αποφασίσουν πως θα αποτυπωθεί και θα κατανεμηθεί ο δημοσιονομικός χώρος στα πιο αδύναμα και μεσαία κοινωνικά στρώματα.
Επιπλέον, το Πολιτικό Συμβούλιο αποφάσισε να συνέλθει την επόμενη εβδομάδα η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει μετά τις 20 Αυγούστου όπου και εκεί θα συζητηθεί και θα κλειδώσει το τελικό σχέδιο με τις εξαγγελίες που θα ανακοινώσει από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε
η ενημέρωση για τα όσα έγιναν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ καθώς και η αποτίμηση της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο T. Erdogan, η κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις μετά τις τελευταίες εξελίξεις σε διπλωματικό επίπεδο και σε συνδυασμό με το Μακεδονικό ζήτημα ενώ στο τραπέζι βρέθηκε και ο σχεδιασμός που προγραμματίζει να ακολουθήσει η κυβέρνηση μετά τις 20 Αυγούστου - ημέρα λήξης της δανειακής σύμβασης - για την μεταμνημονιακή περίοδο.
Στον απόηχο της συμφωνίας των Πρεσπών - από την οποία οι αντιδράσεις δεν λένε να κοπάσουν - και υπό το βάρος των αρνητικών ευρημάτων για το κυβερνών κόμμα, ο πρωθυπουργός εστίασε την προσοχή του στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των στελεχών του κόμματός του που έχει κλονιστεί αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των αλλεπάλληλων αποδοκιμασιών για το Μακεδονικό.
Στο Μαξίμου άλλωστε, σχεδιάζουν την έναρξη για το κυβερνητικό αφήγημα που θα οδηγήσει στις κάλπες με μια εμβληματική εκδήλωση στις 20 Αυγούστου η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Πνύκα και θα σηματοδοτήσει όπως υποστηρίζουν το τέλος του μνημονίου.
Επόμενο σταθμό για το εκλογικό αφήγημα που επιδιώκει να επικοινωνήσει η κυβέρνηση θα αποτελέσει η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης με τιμώμενη χώρα τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Εκεί ο πρωθυπουργός θα ανοίξει την «βαλίτσα» των φιλολαϊκών μέτρων προσδοκώντας οι παροχές να αποτελέσουν ισχυρό κίνητρο για τους ψηφοφόρους όταν έρθει η ώρα της κάλπης.
Στις αποσκευές του Αλέξη Τσίπρα θα περιλαμβάνονται η επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων στις εργασιακές σχέσεις καθώς και η σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στόχος είναι να επιτευχθεί και η καταβολή 13ης σύνταξης.
Ωστόσο, κομβικό σημείο για την κυβέρνηση το οποίο είναι πιθανό να κρίνει ακόμη και τον ακριβή χρόνο για τη διεξαγωγή των εκλογών αποτελεί η αναβολή της περικοπής των συντάξεων αλλά και της μείωσης του αφορολόγητου.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης