Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιτσιόρλας: Καινούρια περίοδος για την Ελλάδα μετά τον Αύγουστο – Θα σχεδιάσουμε μόνοι μας την πορεία της χώρας

Πιτσιόρλας: Καινούρια περίοδος για την Ελλάδα μετά τον Αύγουστο – Θα σχεδιάσουμε μόνοι μας την πορεία της χώρας
Με τη συμφωνία του Eurogroup έχουμε εξασφαλίσει την έξοδο από τα μνημόνια υποστήριξε ο υφυπουργός Οικονομίας
Την θέση ότι από τον Αύγουστο και μετά αρχίζει μια νέα περίοδος για την Ελλάδα καθώς η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση θα μπορεί να σχεδιάσει μόνη της την πορεία της χώρας διατύπωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.
«Με την συμφωνία του Eurogroup έχουμε εξασφαλίσει την έξοδο από τα μνημόνια.
Έχουμε εξασφαλίσει έναν διάδρομο αρκετών χρόνων μπροστά μας όπου το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους θα είναι χαμηλό.
Έχουμε επομένως διαμορφώσει τις προϋποθέσεις ώστε η Ελλάδα από το Αύγουστο και μετά να περάσει σε μια καινούρια περίοδο.
Δεν λέμε ότι τελείωσαν τα προβλήματα.
Λέμε όμως ότι εξασφαλίσαμε τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε μόνοι μας την πορεία της χώρας, να πετύχουμε τους στόχους, να θεμελιώσουμε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο και επίσης να εξασφαλίσουμε ότι θα ανακουφίσουμε τα στρώματα εκείνα που έχουν πληγεί περισσότερο στην κρίση» είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας του  σε πολιτική συγκέντρωση στη Λάρισα ο κ.Πιτσιόρλας.
Αναφορικά με το ζήτημα της φορολογίας, ο κ. Πιτσιόρλας υποστήριξε πως η κυβέρνηση με τον προϋπολογισμό του 2019 θα προχωρήσει σε μια πορεία φορολογικών ελαφρύνσεων με στόχο να πριμοδοτηθεί η ανάπτυξη, αλλά και να ανακουφιστούν οι πληγέντες της κρίσης,
Επίσης είπε πως πρέπει στην Ελλάδα να υπάρξει ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, με το όποιο θα πληρώνουν όλοι με βάση τις δυνατότητες τους, ενώ τόνισε πως «δεν θα πρέπει να επιστρέψουμε σε ένα παρελθόν φοροαπαλλαγών, φοροδιαφυγής σε τεράστια έκταση».
«Δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε με τόλμη.
Όπως πήραμε το βάρος να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα, με τον ίδιο τρόπο θα επιχειρήσουμε και τις αλλαγές που είναι ανάγκες για ν προχωρήσει η ανάπτυξη στη χώρα μας » τόνισε ο κ.Πιτσιόρλας.
Σχετικά με τον σχεδιασμό για την ανάπτυξη της χώρας ο κ. Πιτσιόρλας είπε πως για να μπορέσουν να γίνουν βήματα προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει η Ελλάδα να επιλύσει δομικά προβλήματα δεκαετιών όπως είναι τα χωροταξικά, δασικά, περιβαλλοντικά, ενεργειακά, αρχαιολογικά ζητήματα.
Μεταξύ άλλων ο υφυπουργός αναφέρθηκε στο προώθηση από την κυβέρνηση του ζητήματος των δασικών χαρτών υποστηρίζοντας πως από τότε που ιδρύθηκε το ελληνικό κράτος και μέχρι το 2016 είχε ταχτοποιηθεί μόνο το 0,6% της επιφάνειας του ελληνικού κράτους, ενώ από το 2016 μέχρι σήμερα έχει ταχτοποιηθεί το 32,5%.
«Δέχομαι πάρα πολλούς ξένους που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον τουρισμό, στις μεταφορές και αλλού και όλοι θέτουν τα παραπάνω προβλήματα.
Εμείς λοιπόν βάλαμε μπρος και επιλύουμε με ταχυτάτους ρυθμούς όλες αυτές τις εκκρεμότητες. Όταν θα ολοκληρωθούν όλα αυτά τότε θα υπάρξει ανάπτυξη στην χώρα» υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης