Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Ανυπόστατες οι κατηγορίες κατά της Ρωσίας για τις δηλητηριάσεις με Novichok στη Μ. Βρετανία

tags :
Putin: Ανυπόστατες οι κατηγορίες κατά της Ρωσίας για τις δηλητηριάσεις με Novichok στη Μ. Βρετανία
Το Λονδίνο δεν έχει παρουσιάσει καμία απόδειξη για την υπόθεση Skripal είπε ο Putin
Ανυπόστατες χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin τις κατηγορίες της Μ. Βρετανίας ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την επίθεση με το νευροπαραλυτικό παράγοντα Novichok κατά του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Sergei Skripal και της κόρης του.
Σε δηλώσεις του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο Putin υποστήριξε ότι το Λονδίνο δεν έχει παρουσιάσει καμιά απόδειξη για την υπόθεση αυτή.
«Θα θέλαμε να δούμε τεκμηριωμένες αποδείξεις, αλλά κανένας δεν μας παρουσιάζει τέτοιες.
Δεν βλέπουμε παρά ανυπόστατες κατηγορίες, γιατί γίνεται με αυτόν τον τρόπο;
Γιατί πρέπει να επιδεινώνονται οι σχέσεις μας εξαιτίας αυτής της ιστορίας;» διερωτήθηκε ο Putin, ο οποίος παρομοίασε τις κατηγορίες αυτές με εκείνες που θέλουν τη Ρωσία να αναμείχθηκε στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.
Σημειώνεται πως μετά την επίθεση με Novichok κατά του Sergei Skripal και της κόρης του, ένα ακόμα ζευγάρι Βρετανών, ο Charlie Rowley και η Dawn Sturgess δηλητηριάστηκε στις 30 Ιουνίου με τον ίδιο νευροπαραλυτικό παράγοντα με αποτέλεσμα η Sturgess να πεθάνει στις 8 Ιουλίου.
Πλέον οι Βρετανικές Αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν το χημικό όπλο ανήκε στην ίδια παρτίδα που χρησιμοποιήθηκε για να δηλητηριαστούν ο Skripal και η κόρη του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης