Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνεται από τα χαμηλά ενός έτους ο χρυσός - Στο +0,19% και τα 1.242 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απομακρύνεται από τα χαμηλά ενός έτους ο χρυσός - Στο +0,19% και τα 1.242 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε σε νέα χαμηλά ενός έτους κατά την προηγούμενη συνεδρίαση
Ανοδικά κινείται σήμερα Τρίτη (17/7) ο χρυσός, ο οποίος απομακρύνεται από τα νέα χαμηλά ενός έτους στα οποία βρέθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, μετά την πτώση που σημείωσε το αμερικανικού δολαρίου.
Ειδικότερα, περί τις 9:40 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται κατά +0,19% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.242 δολ. ανά ουγγιά, ενώ χθες (16/6) είχε υποχωρήσει στα 1.239,70 δολ. ανά ουγγιά, τα οποία αποτελούν τη χαμηλότερη τιμή του από τον Ιούλιο του 2017.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά τηγν ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά -0,13% στις 94,38 μονάδες, καθώς οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στην κατάθεση του προέδρου της Fed, Jerome Powell, ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου αργότερα εντός της ημέρας.
Το δολάριο διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην κατεύθυνση του χρυσού, καθώς το ισχυρότερο αμερικανικό νόμισμα καθιστά το πολύτιμο μέταλλο περισσότερο δαπανηρό για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.
Ενόψει της ομιλίας του Powell, η Fed προχώρησε σε θετικές εκτιμήσεις για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, επιμένοντας ότι η ισχυρή αγορά εργασίας και ο πληθωρισμός θα στηρίξουν τα σχέδια της τράπεζα να συνεχίσει τις σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων.
Οι αναλυτές αναμένουν ότι η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα προχωρήσει σε δύο ακόμα αυξήσεις επιτοκίων κατά το τρέχον έτος, εν μέσω της συνεχιζόμενης οικονομικής ανάπτυξης στη χώρα.
Σημειώνεται ότι ο χρυσός βρέθηκε υπό πίεση τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έστρεψαν τους επενδυτές προς το αμερικανικό δολάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης