Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες απώλειες στις αγορές της Ασίας λόγω πετρελαίου - Στο -0,55% και τις 2.798,62 μονάδες ο Shanghai Composite

tags :
Νέες απώλειες στις αγορές της Ασίας λόγω πετρελαίου - Στο -0,55% και τις 2.798,62 μονάδες ο Shanghai Composite
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει σημαντική πτώση της τάξεως του -1,27% στις 28.176,50 μονάδες
Με νέες απώλειες έκλεισαν σήμερα Τρίτη (17/7) οι περισσότερες αγορές στην Ασία, με τις μετοχές στον τομέα της ενέργειας να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις μετά την «βουτιά» άνω του -4% που σημείωσε το πετρέλαιο κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
Ειδικότερα, ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε κατά -0,55% κλείνοντας στις 2.798,62 μονάδες, με την China Petroleum & Chemical Corp να καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,71% και την PetroChina να καταγράφει πτώση της τάξεως του -2,54%.
Ο δείκτης SZSE Component έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,37% στις 9.282,79 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει σημαντική πτώση της τάξεως του -1,27% στις 28.176,50 μονάδες.
Σημαντικές πιέσεις άσκησαν και τα οικονομικά στοιχεία της Κίνας για τους προηγούμενους μήνες, τα οποία έδειξαν ότι η οικονομία της χώρας καταγράφει σημάδια επιβράδυνσης.
Το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 6,7% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο του 2018, καταγράφοντας επιβράδυνση σε σχέση με το 6,8% του προηγούμενου τριμήνου, την ίδια στιγμή που η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 6% τον Ιούνιο του 2018, σε μηνιαία βάση, έναντι 6,8% τον προηγούμενο μήνα.
«Το σύνολο των μακροοικονομικών στοιχείως του Ιουνίου και του δεύτερου τριμήνου επιβεβαιώνει την άποψή μας ότι, λόγω των αυστηρών χρηματοοικονομικών συνθηκών, η ανάπτυξη βρίσκεται σε τάση επιβράδυνσης, η οποία αναμένουμε να συνεχιστεί και το τρίτο τρίμηνο», σχολίασε η οικονομολόγος της Bank of America Merrill Lynch στην Κίνα, Xiaojia Zhi.
Ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά -0,61% κλείνοντας στις 6.203,60 μονάδες, ενώ μικρότερες ήταν οι απώλειες για τον δείκτη Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, και συγκεκριμένα στο -0,36% και τις 10.778,99 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης KOSPI στη Νότια Κορέα έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,18% στις 2.297,92 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,44% στις 22.697,36 μονάδες, δεχόμενος ώθηση από την ανακοίνωση της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Ιαπωνίας και της Ευρωπαϊκης Ένωσης.
Οριακή πτώση καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, το οποίο παραένει σε χαμηλά τριών μηνών, μετά από τις δηλώσεους του αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Steven Mnuchin, ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει την άρση των κυρώσεων σε βάρος χωρών που εισάγουν πετρέλαιο από το Ιράν.
Συγκεκριμένα, το Brent υποχωρεί κατά -0,17% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 71,72 δολ. ανά βαρέλι, ενώ χθες (16/7) σημείωσε απώλειες άνω του -4,6% υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Απριλίου 2018.
Παράλληλα, το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,07% στα 67,02 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας καταγράψει χθες απώλειες οι οποίες ανήλθαν στο -4,2%.
Ο αμερικανός υπουργός δήλωσε ενώπιον δημοσιογράφων ότι οι ΗΠΑ θέλουν να αποφύγουν νέες αναταραχές στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά, και για αυτόν τον λόγο εξετάζουν παράτασης της διορίας που έχουν δώσει στους εταίρους τους ώστε να διακόψουν τις εισαγωγές τους από το Ιράν.
«Επιθυμούμε ο κόσμος να περιορίσει τις αγορές πετρελαίου από το Ιράν στο μηδέ, αλλά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι δε μπορούν να το πράξουν αυτό μέσα σε μία νύχτα, θα λάβουμε υπόψην ορισμένες εξαιρέσεις», τόνισε ο Mnuchin, με τα σχόλιά του να έρχονται σε αντίθεση με τις δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων, οι οποίοι είχαν καταστήσει σαφές ότι δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης