Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε χαμηλά 42 ετών παρέμεινε η ανεργία τον Μάιο 2018, στο 4,2% - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Βρετανία: Σε χαμηλά 42 ετών παρέμεινε η ανεργία τον Μάιο 2018, στο 4,2% - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Το ποσοστό απασχόλησης στη Μεγάλη Βρετανία αυξήθηκε στο 75,7% για το τρίμηνο Μαρτίου-Μαΐου 2018
Σε νέα είπεδα ρεκόρ σκαρφάλωσε το ποσοστό απασχόλησης στη Μεγάλη Βρετανία για τον Μάιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (17/7) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, καθώς το ποσοστό ανεργίας παραμάνει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 42 ετών.
Ειδικότερα, ο αριθμός των απασχολούμενων στη Μεγάλη Βρετανία για την περίοδο Μαρτίου-Μαΐου 2018 διαμορφώθηκε στα 32,399 εκατ. άτομα, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως των 137 χιλ. ατόμων σε σύγκριση με τους προηγούμενους τρεις μήνες.
Μάλιστα, τα στοιχεία αποδείχθηκαν ανώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν αύξηση της απασχόλησης κατά 115 χιλ. άτομα.
Σε ότι αφορά το ποσοστό απασχόλησης στη Μεγάλη Βρετανία για το τρίμηνο Μαρτίου-Μαΐου του τρέχοντος έτους, σημειώθηκε αύξηση στο 75,7% έναντι 75,6% το προηγούμενο τρίμηνο.
Παράλληλα, το ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο παρέμεινε στο 4,2%, το οποίο και αποτελεί το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 42 ετών, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ωστόσο, ο μέσος όρος εβδομαδιαίων κερδών, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα επιδόματα, αυξήθηκε κατά +2,5% σε ετήσια βάση για το ίδιο τρίμηνο, καταγράφοντας οριακή επιβράδυνση σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα.
Εφόσον εξαιρεθούν τα επιδόματα, ο μόσος όρος εβδομαδιαίων κερδών αυξήθηκε κατά +2,7% έναντι αύξησης +2,8% το προηγούμενο τρίμηνο, επιβεβαιώνοντας ωστόσο τις προβλέψεις των οικονομολόγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης