Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αναστασάτος (Eurobank) σε FAZ: Στην Ελλάδα, όλα εξαρτώνται από την εμπιστοσύνη των αγορών

Αναστασάτος (Eurobank) σε FAZ: Στην Ελλάδα, όλα εξαρτώνται από την εμπιστοσύνη των αγορών
Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει ότι παραμένει προσηλωμένη στις αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις
Κομβικό ρόλο για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας θα παίξει η εμπιστοσύνη των αγορών, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του επικεφαλής οικονομολόγου της Eurobank, Τάσου Αναστασάτου, στη Frankfurter Allgemeine Zeitung.
«Στην Ελλάδα όλα εξαρτώνται από την εμπιστοσύνη των αγορών» δηλώνει ο ίδιος στη γερμανική εφημερίδα -όπως μεταδίδει η Deutsche Welle- και προσθέτει «η άνοδος των αναπτυξιακών ρυθμών τα επόμενα χρόνια εξαρτάται από την οικονομική πολιτική, η οποία πρέπει να αποδείξει ότι παραμένει προσηλωμένη σε αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις που καθιστούν βιώσιμο το χρέος και εγγυώνται την ανάπτυξη».
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, πρόσφατα η τράπεζα εξέδωσε έρευνα με την οποία επενδύσεις 22 δισ. ευρώ σε τουρισμό, logistics και ενέργεια θα μπορούσαν να αποδώσουν διπλά ή τριπλά οφέλη για το ΑΕΠ.
Ακόμα όμως και ελληνικά ομόλογα δίνουν προοπτική κέρδους στους επενδυτές, πιστεύει ο Τάσος Αναστασάτος, αλλά και άλλοι επικεφαλείς οικονομολόγοι: «Το spread των ελληνικών ομολόγων έναντι των γερμανικών είναι διπλάσιο από της Πορτογαλίας και τριπλάσιο από της Ισπανίας παρά το γεγονός ότι πολλά θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία είναι παρόμοια» τονίζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Eurobank.
«Τη διαφορά κάνει μόνο η εμπιστοσύνη των αγορών» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης