Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες πιέσεις στη Wall Street, εν μέσω πολιτικής αναταραχής στις ΗΠΑ - Το «βλέμμα» σε Powell, εταιρικά

Ήπιες πιέσεις στη Wall Street, εν μέσω πολιτικής αναταραχής στις ΗΠΑ - Το «βλέμμα» σε Powell, εταιρικά
Με οριακές απώλειες άνοιξε η Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν την κατάθεση του διοικητή της Fed, την ώρα που στις ΗΠΑ έχει ξεσπάσει πολιτική θύελλα μετά τη συνάντηση Trump - Putin
Με οριακές απώλειες άνοιξε σήμερα (17/7/2018) η Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν την κατάθεση του διοικητή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Jerome Powell, στο Κογκρέσο, την ώρα που στις ΗΠΑ έχει ξεσπάσει πολιτική θύελλα μετά τη συνάντηση Trump - Putin, καθώς Δημοκρατικοί αλλά και Ρεπουμπλικάνοι κατηγορούν τον αμερικανό πρόεδρο ακόμη και για εσχάτη προδοσία.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,1% στις 25.050 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,2% στις 2.792 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,6% χαμηλότερα στις 7.761 μονάδες.


Κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου με τον ρώσο ομόλογό του, ο Trump που άφησε να εννοηθεί ότι δεν έχει κανέναν λόγο να πιστεύει τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών αλλά εμπιστεύεται τον Putin όταν του δηλώνει ότι η χώρα του δεν αναμείχθηκε στην προεκλογική διαδικασία το 2016.
Η δήλωση αυτή προκάλεσε πολιτική θύελλα στις ΗΠΑ, με τον πρώην διευθυντή της CIA, John Brenan, να ζητά την παραπομπή του αμερικανού προέδρου για εσχάτη προδοσία.
Από την πλευρά του, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής John McCain, έκανε λόγο για μια από τις πιο ντροπιαστικές στιγμές αμερικάνου προέδρου στην ιστορία, ενώ υποστήριξε πως η συνάντηση στο Ελσίνκι ήταν ένα «τραγικό λάθος».
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρίσκονται τα εταιρικά αποτελέσματα, με τη μετοχή της Netflix να σημειώνει «βουτιά» άνω του 12% στον απόηχο των χθεσινών της αποτελεσμάτων, καθώς ανέφερε μια μικρότερη από την αναμενόμενη αύξηση των συνδρομητών της.
Η Netflix πιέζει χαμηλότερα τον τεχνολογικό κλάδο, με την Amazon να υποχωρεί κατά 0,1% και την Alphabet κατά 0,4%.
Σημειώνεται ότι η τεχνολογία - ο μεγαλύτερος κλάδος στον δείκτη S&P 500 - σημειώνει άνοδο 15% από την αρχή του 2018, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοση.
Στα εταιρικά νέα της ημέρας, η μετοχή της Goldman Sachs υποχωρεί κατά 1,4%, παρά το «άλμα» 44% που εμφάνισαν τα κέρδη της για το β’ τρίμηνο του 2018.
Ειδικότερα, τα κέρδη της αμερικανικής τράπεζας ενισχύθηκαν σε 2,35 δισ. δολ. ή 5,98 δολ. ανά μετοχή, από 1,63 δισ. δολ. ή 3,95 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Μάλιστα, τα αποτελέσματα ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 4,66 δολ. ανά μετοχή.
Τα συνολικά έσοδα της Goldman Sachs ενισχύθηκαν στα 9,4 δισ. δολ., από 7,10 δισ. δολ. στο δεύτερο τρίμηνο του 2017, με τα στοιχεία να αποδεικνύονται επίσης καλύτερα σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών, στα 8,7 δισ. δολ.
Εν τω μεταξύ, η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα πως την 1η Οκτωβρίου 2018 ο Lloyd Blankfein θα παραδώσει τα «κλειδιά» στον David Solomon.
Από την θέση του προέδρου, ο Blankfein θα αποχωρήσει στο τέλος του έτους, όταν ο Solomon θα αναλάβει επίσης αυτόν τον ρόλο.
Οι Johnson & Johnson και UnitedHealth επίσης ανέφεραν κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, με τις μετοχές της πρώτης να ενισχύονται κατά 3,6% και της δεύτερης να σημειώνουν απώλειες 3,4%.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, ανέκαμψε τον Ιούνιο του 2018 η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ, σε μια περαιτέρω ένδειξη της ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ κατά το β’ τρίμηνο του έτους.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Fed, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,6% τον Ιούνιο, ενώ τα στοιχεία του Μαΐου αναθεωρήθηκαν πτωτικά, δείχνοντας μια πτώση κατά 0,5%, αντί της πτώσης 0,1% που είχε αναφερθεί αρχικά.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι ανέμεναν μια αύξηση κατά 0,6%.
Παράλληλα, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 6% στο β’ τρίμηνο, σε ετήσια βάση, ταχύτερα της αύξησης 2,4% που είχε σημειωθεί στο α’ τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης