Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hahn (ΕΕ): Ξεκινά η διαδικασία ελέγχου σε πΓΔΜ και Αλβανία, εν όψει της έναρξης των ενταξιακών συνομιλιών στα μέσα 2019

Hahn (ΕΕ): Ξεκινά η διαδικασία ελέγχου σε πΓΔΜ και Αλβανία, εν όψει της έναρξης των ενταξιακών συνομιλιών στα μέσα 2019
Ο έλεγχος θα επιτρέψει σε πΓΔΜ και Αλβανία να εξοικειωθούν με τους νομικούς κανόνες της ΕΕ, αλλά και στην ΕΕ να εξετάσει την ετοιμότητα των δύο χωρών να συμμορφωθούν με τους κανόνες, εξήγησε ο Επίτροπος 
Την εξέταση της ετοιμότητας της πΓΔΜ και της Αλβανίας, ώστε να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις μέχρι τον Ιούνιο του 2019, ξεκίνησε σήμερα (17/7/2018) η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανέφερε ο αρμόδιος Επίτροπος για τη Διεύρυνση, Johannes Hahn.
Οι κυβερνήσεις της ΕΕ αποφάσισαν τον περασμένο μήνα να αναβάλουν τουλάχιστον για έναν χρόνο την απόφαση που θα επιτρέψει τις ενταξιακές συνομιλίες με την πΓΔΜ και την Αλβανία, καθώς η Γαλλία και η Ολλανδία απαίτησαν περισσότερες μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς.
Μιλώντας από τα Σκόπια σε δημοσιογράφους, ο Hahn δήλωσε πως είναι ευτυχής που ανακοινώνει την επίσημη έναρξη της διαδικασίας ελέγχου με την πΓΔΜ.
O Hahn εξήγησε ο έλεγχος θα επιτρέψει στην πΓΔΜ και την Αλβανία να εξοικειωθούν με τους νομικούς κανόνες της ΕΕ, αλλά και στην ΕΕ να εξετάσει την ετοιμότητα των δύο χωρών να συμμορφωθούν με τους κανόνες, ιδιαίτερα με τα κεφάλαια που αναφέρονται στο κράτος δικαίου.
«Αυτό δείχνει την πολύ ισχυρή δέσμευσή μας να σας συνοδεύσουμε στις μεταρρυθμιστικές σας προσπάθειες και να μετατρέψουμε την προοπτική ένταξής σας στην ΕΕ σε πραγματικότητα», είπε ο Hahn, υποσχόμενος ότι η πόρτα της ΕΕ θα είναι ανοικτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης