Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφτάψυχη η T. May - Βγήκε νικήτρια από την ψηφοφορία για την τελωνειακή ένωση με τη βοήθεια 4 Εργατικών βουλευτών

tags :
Εφτάψυχη η T. May - Βγήκε νικήτρια από την ψηφοφορία για την τελωνειακή ένωση με τη βοήθεια 4 Εργατικών βουλευτών
Εφτάψυχη η T. May - Βγήκε νικήτρια από την ψηφοφορία για την τελωνειακή ένωση με τη βοήθεια 4 Εργατικών βουλευτών
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός T. May βρέθηκε αντιμέτωπη με μία ακόμα μάχη για το εμπόριο σήμερα (17/7) στο κοινοβούλιο, με τους φιλοευρωπαίους βουλευτές να ελπίζουν να επηρεάσουν τα σχέδιά της για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση μία ημέρα αφού υπέκυψε στα αιτήματα των υποστηρικτών του Brexit.
Ωστόσο η T. May κατάφερε να αποκρούσει την απόπειρα από φιλο-ευρωπαίους Συντηρητικούς αντάρτες βουλευτές να παραμείνει ανοικτή η δυνατότητα ένταξης της Βρετανίας σε με τελωνειακή ένωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και μετά το Brexit.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η  T. May βγήκε νικήτρια από την ψηφοφορία για την τελωνειακή ένωση με τη βοήθεια του Εργατικού Κόμματος.
Τέσσερις Εργατικοί βουλευτές πήγαν ενάντια στο δικό τους κόμμα και ψήφισαν υπέρ της παραμονής της Βρετανίας εκτός τελωνειακής ένωσης.
Να σημειωθεί ότι χθες αποκαλύφθηκε πόσο τρωτή είναι η May στο κοινοβούλιο, όταν η απόφασή της να αποδεχθεί τα αιτήματα βουλευτών υπέρ του Brexit προκάλεσε ανταρσία μεταξύ αυτών που θέλουν τις στενότερες δυνατές σχέσεις με την ΕΕ.
Σε δύο από τις χθεσινές ψηφοφορίες η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της May μειώθηκε στις 3 έδρες, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι η πρωθυπουργός θα δυσκολευθεί να περάσει τη νομοθεσία του Brexit από ένα βαθιά διχασμένο κοινοβούλιο, το οποίο θα μπορούσε πιθανόν να απειλήσει την έγκριση της όποιας συμφωνίας για το Brexit με την ΕΕ.
Η May δεσμεύθηκε να εμμείνει στο σχέδιό της να διαπραγματευτεί τους στενότερους δυνατούς εμπορικούς δεσμούς με την ΕΕ, λέγοντας ότι η στρατηγική της είναι η μοναδική που μπορεί να ικανοποιήσει τους στόχους της κυβέρνησης για το Brexit, το οποίο σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη αλλαγή στην εξωτερική και εμπορική πολιτική της Βρετανίας εδώ και δεκαετίες.
Ωστόσο, αυτό ικανοποίησε πολύ λίγους, βαθαίνοντας τις διαφωνίες εντός του Συντηρητικού κόμματος, που μέχρι στιγμής έχουν οδηγήσει σε καθυστερήσεις ςτις συνομιλίες με την ΕΕ, και προκαλώντας έναν πόλεμο δηλώσεων μεταξύ των υποστηρικτών και των αντιπάλων του Brexit.
«Δεν μπορούμε να τους ικανοποιήσουμε όλους. Πρέπει να έχουμε μια συμβιβαστική θέση που να δίνει τη δυνατότητα στη χώρα να πετύχει μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου L. Fox στο ραδιόφωνο του BBC. «Τώρα εξαρτάται από τους 27 της ΕΕ να καθορίσουν τι είδους σχέση έχουν μαζί μας».
Η σημερινή (17/7) ψηφοφορία θα αφορά το νομοσχέδιο για το εμπόριο, που επικεντρώνεται στη μετατροπή των εμπορικών συμφωνιών μεταξύ της ΕΕ και τρίτων χωρών σε διμερείς συμφωνίες με τη Βρετανία.
Είναι ένα τεχνικού χαρακτήρα νομοσχέδιο και δεν προοριζόταν αρχικά για να καθορίσει τη νέα εμπορική πολιτική.
Οι φιλοευρωπαίοι βουλευτές κατέθεσαν μια τροποποίηση στη διατύπωση του νομοσχεδίου σε μια προσπάθεια να αναγκάσουν την κυβέρνηση να επιδιώξει μια τελωνειακή ένωση με την ΕΕ, εάν οι υπουργοί δεν καταφέρουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα θεσπίζει «μια περιοχή απρόσκοπτου, ελεύθερου εμπορίου για αγαθά».
Η Βουλή θα ψηφίσει επίσης επί της προσπάθειας της κυβέρνησης να επισπεύσει τη διακοπή των εργασιών της για το καλοκαίρι, με τη σχετική ημερομηνία να μεταφέρεται αυτή την Πέμπτη από την επόμενη εβδομάδα, κάτι που η κυβέρνηση θεωρεί λογική κίνηση καθώς υπάρχουν λίγες κοινοβουλευτικές εκκρεμότητες για τις υπόλοιπες ημέρες.
Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια κίνηση από μία κυβέρνηση

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης