Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία για καταγγελίες Zaev περί Ελλήνων επιχειρηματιών ότι υποκινούν βίαιες ενέργειες - Στόχος η ρωσοφοβία τονίζει η Μόσχα

Ρωσία για καταγγελίες Zaev περί Ελλήνων επιχειρηματιών ότι υποκινούν βίαιες ενέργειες - Στόχος η ρωσοφοβία τονίζει η Μόσχα
Ρωσία για καταγγελίες Zaev περί Ελλήνων επιχειρηματιών υποκινούν βίαιες ενέργειες - Στόχος η ρωσοφοβία τονίζει η Μόσχα
Σκληρή απάντηση της Ρωσία στις καταγγελίες του πρωθυπουργού της πΓΔΜ Z. Zaev, ότι Έλληνες επιχειρηματίες- φίλα προσκείμενοι στη Μόσχα- υποκινούν βίαιες ενέργειες στην ΠΓΔΜ ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος στο οποίο θα κριθεί η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.
Με ανακοίνωσή της, η ρωσική πρεσβεία στην πΓΔΜ κάνει λόγο για υποκίνηση ρωσοφοβίας, εγκαλώντας την σκοπιανή κυβέρνηση για ανειλικρίνεια στις διακηρύξεις της ότι επιθυμεί φιλικές σχέσεις με τη ρωσική.
Σύμφωνα με το skai.gr, η Μόσχα κάνει επίσης λόγο για εικασίες και ανεύθυνες προσπάθειες εκφοβισμού των πολιτών της ''Δημοκρατίας της Μακεδονίας''».

Η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας

«Δίνοντας προσοχή στις δηλώσεις του Προέδρου της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας Ζ. Zaev, που έκανε ο ίδιος στις 16 Ιουλίου του τρέχοντος έτους. σε συνέντευξή του στην ειδησεογραφική πύλη του BuzzFeed News και σε σχόλιο για τα μακεδονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, υποστήριξε τη χρηματοδότηση αντι-κυβερνητικών διαμαρτυριών στη Μακεδονία από ορισμένους "επιχειρηματίες από τη Ρωσία".
Πιστεύουμε ότι τέτοιες αβάσιμες δηλώσεις, καθώς και πρόσφατες εικασίες εκ μέρους της υπουργού Άμυνας R. Sekerinca, αποσκοπούν στην υποκίνηση  της ρωσοφοβίας, που όλο και περισσότερο θεωρείται από τους δυτικούς εταίρους της Μακεδονίας ως μέσο για την επίτευξη των δικών τους στόχων εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.
Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργούνται αμφιβολίες για την ειλικρίνεια των δηλώσεων της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας σχετικά με την επιθυμία της οικοδόμησης φιλικών σχέσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Αναμένουμε ότι η πΓΔΜ, μέσα στο νομικό πλαίσιο του κράτους της και λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή πρακτική, θα διεξάγει διεξοδική και αντικειμενική διερεύνηση των γεγονότων που υπαινίσσονται τα προαναφερθέντα μέλη της Κυβέρνησης της πΓΔΜ και θα παρουσιάσει πραγματικά γεγονότα και όχι εικασίες προς το κοινό και τη ρωσική πλευρά.
Θεωρούμε αντιπαραγωγικές και ανεύθυνες προσπάθειες εκφοβισμού των πολιτών της Δημοκρατίας της Μακεδονίας με την περίφημη ‘’ρωσική απειλή’’».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης