Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό ζητά ο ΟΗΕ – Στηρίζει την αποστολή της Lute στην Κύπρο

Επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό ζητά ο ΟΗΕ – Στηρίζει την αποστολή της Lute στην Κύπρο
Η Jane Holl Lute είναι η σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τη διευθέτηση του Κυπριακού
Την επανεκκίνηση των  διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό ζητά ο ΟΗΕ, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη του στον διορισμό της Jane Holl Lute, ως της νέας συμβούλου του γ.γ. του ΟΗΕ για τη διευθέτηση του Κυπριακού.
Ο ΟΗΕ αποστέλλει την Lute στην Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να έχει σειρά επαφών με την ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή πλευρά σε μια προσπάθεια να αρχίσει εκ νέου ο διάλογος.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ χαιρέτισε το διορισμό της Lute και προέτρεψε τα δύο μέρη να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Συγκεκριμένα, απηύθυνε προτροπή προς όλα τα μέρη «να εμπλακούν ουσιαστικά στις διαβουλεύσεις των Ηνωμένων Εθνών και να αδράξουν την ευκαιρία που αυτές αντιπροσωπεύουν, για να οικοδομήσουν επειγόντως πάνω στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην κατεύθυνση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδιακής λύσης στο Κυπριακό ζήτημα, σε συμφωνία με τα ψηφίσματα του ΣΑ».
Επιπλέον κάλεσε όλα τα μέρη «να επιδείξουν πραγματική πολιτική βούληση και υπευθυνότητα και να προβούν στους αναγκαίους συμβιβασμούς για να φτάσουν σε διευθέτηση η οποία θα ωφελήσει όλους τους Κυπρίους και την ευρύτερη περιοχή».
Σημειώνεται πως οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό σταμάτησαν τον περασμένο Ιούλιο καθώς οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να φτάσουν σε ένα συμβιβασμό για τον τρόπο άσκησης της εξουσίας και την ασφάλεια στο νησί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης