Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς – Οκτώ νεκροί και 56 τραυματίες σε 10 ημέρες

tags :
Ιράκ: Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς – Οκτώ νεκροί και 56 τραυματίες σε 10 ημέρες
Κεντρικά αιτήματα η πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης και η εύρεση δουλειάς
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο κεντρικό και νότιο Ιράκ, όπου τις τελευταίες 10 ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους 8 άνθρωποι ενώ  έχουν τραυματιστεί άλλοι 56, εκ των οποίων οι 7 σε σοβαρή κατάσταση.
Οι διαδηλωτές ζητούν την αντιμετώπιση της διαφθοράς, την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης καθώς και να προσφερθούν δουλειές στους πολίτες.
Οι διαδηλώσεις, οι οποίες άρχισαν στις 8 Ιουλίου στη Βασόρα, είναι οι πολυπληθέστερες και οι πιο μεγάλες σε διάρκεια σε μια χώρα όπου συνήθως η αντικυβερνητική δράση είχε τα χαρακτηριστικά κυρίως ένοπλης εξέγερσης.
Όπως αναφέρεται οι διαδηλώσεις αυτές γίνεται σε περιοχές όπου οι Σιίτες έχουν την πλειοψηφία και σε πόλεις, οι οποίες αν και βρίσκονται σε σημεία με τις μεγαλύτερες πετρελαιοπηγές του κόσμου, οι πληθυσμοί ζουν στα όρια της φτώχειας και της ανέχειας.
Οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις επιτέθηκαν σε κυβερνητικά κτήρια και γραφεία πολιτικών κομμάτων, εισέβαλαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Νατζάφ και απέκλεισαν δρόμους.
Οι διαδηλώσεις αυτές έρχονται σε μια κρίσιμη πολιτική στιγμή, καθώς τα κόμματα αναμένουν τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου προκειμένου να αρχίσουν διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης.
Οι εκλογές αμαυρώθηκαν από καταγγελίες για παρατυπίες και νοθεία και δόθηκαν εντολές να ανακαταμετρηθούν τα ψηφοδέλτια στις περιοχές όπου υπάρχουν αμφιβολίες για την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης