Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια για στοχευμένες φοροελαφρύνσεις – Στη ΔΕΘ θα αποσαφηνίσει τα μέτρα ο Τσίπρας

Τζανακόπουλος: Υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια για στοχευμένες φοροελαφρύνσεις – Στη ΔΕΘ θα αποσαφηνίσει τα μέτρα ο Τσίπρας
Δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος περίπου 750 εκ. ευρώ για το 2019, θα αυξηθεί περισσότερο το 2020 είπε ο κ.Τζανακόπουλος
Την θέση ότι υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια για μια πολιτική στοχευμένων φοροελαφρύνσεων διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, επισημαίνοντας ότι τα μέτρα αυτά μπορούν να γίνουν μόνιμα από εδώ και πέρα
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι «οι πολιτικές που θα μπορούν να ασκηθούν μετά το τέλος της μνημονιακής επιτροπείας στις 21 Αυγούστου θα είναι αρκετά μεγάλες».
Όπως είπε, είναι ήδη ψηφισμένος ο νόμος για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ήδη υπάρχει πρόβλεψη για τον κατώτατο μισθό ενώ υποστήριξε ότι «υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια για μια πολιτική στοχευμένων φοροελαφρύνσεων».
«Δημιουργείται ένας χώρος περίπου 750 εκατομμύρια ευρώ για το 2019, ο οποίος θα αυξηθεί περισσότερο το 2020
Θα δούμε μόνιμα μέτρα φοροελαφρύνσεων και κοινωνικής στήριξης
Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα περιγράψει τους βασικούς άξονες του προϋπολογισμού του 2019.
Εκεί θα αποσαφηνίσει τα μέτρα ελάφρυνσης» τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος αφού κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έχει καταρρεύσει το αφήγημα της και ότι έχει χάσει την ψυχραιμία της επειδή προχωρούν οι προσπάθειες της κυβέρνησης να βγάλει την χώρα από τα μνημόνια, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει μια συνετή δημοσιονομική πολιτική χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τους στόχους που έχουν τεθεί.
«Υπάρχει η προοπτική να δούμε από το 2019 μια πολιτική στοχευμένων παρεμβάσεων και φορολεαφρύνσεων, όχι με την λογική του εφάπαξ βοηθήματος μέσω του υπερπλεονάσματος, αλλά με μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης και κοινωνικής στήριξης, καθώς έχει δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος», τόνισε κ. Τζανακόπουλος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ισχύσουν οι περικοπές στις συντάξεις από τις αρχές του 2019.
Σε ότι αφορά την «αντίδραση» της Γερμανίας για την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ σε πέντε νησιά που σηκώνουν το μεγάλο βάρος του Προσφυγικού, ο κυβερνητικός κπρόσωπος είπε ότι δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα στην ολοκλήρωση του προγράμματος και ότι η χώρα «αλλάζει σελίδα» μετά τις 20 Αυγούστου και το τέλος των μνημονίων.
Υπογράμμισε ότι καθώς ζητούνται ισοδύναμα, δηλαδή πάγια μέτρα, «ανοίγει πόρτα» ώστε ο ΦΠΑ να παραμείνει παγωμένος και το 2019, όπως είπε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει ζήτημα με τα  ισοδύναμα μέτρα που ζήτησε το Βερολίνο, «παγώνοντας» την εκταμίευση της δόσης των 15 δις ευρώ από τον ESM.
Σχετικά με τα εκλογικά σενάρια λόγω και της στάσης του Π. Καμμένου για το Σκοπιανό, ο κ.Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.
Όσον αφορά την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για την απελευθέρωση τους, αναφέροντας ωστόσο πως αυτό εναπόκειται στην Τουρκία.
«Η Τουρκία στην υπόθεση αυτή, που είναι υπόθεση καραμπινάτης παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φαίνεται ότι λειτουργεί με όρους που δεν είναι μέσα στα όρια» είπε ο κ.Τζανακόπουλος αναφέροντας ότι ελπίζει να υπάρξει σύντομα μια μεταστροφή της Τουρκίας στο ζήτημα αυτό.
«Προφανώς το θέμα αυτό ο Erdogan το χρησιμοποιεί για να διαπραγματευθεί για άλλα πράγματα κι αυτό είναι το απαράδεκτο, δεν είναι δυνατό να παίζουμε με ανθρώπινες ζωές στο παιχνίδι της διπλωματικής σύγκρουσης, διότι τότε είμαστε εκτός των ορίων και περνάμε σε ένα πεδίο αρκετά εχθρικό.
Εμείς θα συνεχίσουμε να εξαντλούμε όλα τα μέσα της πολιτικής πίεσης, τις διπλωματικές και νομικές δυνατότητες, όμως όλα εξαρτώνται από την τουρκική Εισαγγελία, που στο σύστημα της χώρας είναι εξαρτώμενη από την τουρκική κυβέρνηση.
Ο Erdogan μετά τις εκλογές νιώθει αρκετά ασφαλής κι αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δύναται να υπάρξει μια χαλάρωση και νομίζω ότι η επιλογή που θα γίνει, θα είναι για μια αποκλιμάκωση των σχέσεων και εκεί είναι που μπορεί να τεθεί και το ζήτημα των δύο φυλακισμένων στρατιωτικών» επεσήμανε ο κ. Τζανακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης