Ενέργεια

Προτεραιότητα στις ενεργειακές επενδύσεις για υπεραξίες στον Ελλάκτωρα δίνουν οι αδελφοί Καλλιτσάντση

tags :
Προτεραιότητα στις ενεργειακές επενδύσεις για υπεραξίες στον Ελλάκτωρα δίνουν οι αδελφοί Καλλιτσάντση
Έτοιμη η στρατηγική που θα επιτρέψει στον Ελλάκτωρα να καλύψει το discount έναντι των λοιπών ομίλων
Ο νέος Ελλάκτωρας εφόσον όλα θα εξελιχθούν σε μια αναμενόμενη πορεία θα έχει πρωτεύοντα ρόλο καθώς το όραμα του κ. Σάκη Καλλιτσάντση είναι να καταστεί ο Άνεμος μια πρωτεύουσα δύναμη στον τομέα της αιολικής ενέργειας με στόχο να φτάσει σε πρώτη φάση σε δυναμικότητα τα 500 MW.
Ο ίδιος ο κ. Καλλιτσάντσης θεωρείται από τους ειδικούς τους χώρου και σαν ο βασικός συντελεστής σε επιλογές τεχνολογίας, όπου ο Άνεμος διαθέτει σημαντικά τεχνολογικά πλεονεκτήματα και ίσως τον πλέον σύγχρονο παραγωγικό μηχανισμό στον τομέα της αιολικής ενργειας.
Εφόσον οι Αφοι Καλλιτσάντση επικρατήσουν οριστικά στον Ελλάκτωρα ο όμιλος μέσω της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης θα λάβει ισχυρή δύναμη πυρός που θα του επιτρέψει να ενισχύσει το παιχνίδι στις ενεργειακές επενδύσεις.
Οι άξονες περιλαμβάνουν την πλήρη ανάπτυξη του Ανέμου με στόχο να καταστεί ο καταλύτης του Ομίλου και να γίνει η πρώτη σε απόδοση εταιρία του κλάδου.
Στην ενίσχυση της ELPEDISON με στόχο να επωφεληθεί ο Ελλάκτωρ από υπεραξίες που θα λάβει η εταιρία από την εξέλιξη της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας.
Το ισχυρό χαρτί της ενέργειας είναι ένα από τα βασικά χαρτιά των Αφων Καλλιτσάνστη που θεωρούν ότι η μυωπική προσέγγιση των Κούτρα – Μπόμπολα οδήγησε τον Ελλάκτωρα να υπολείπεται στην παρούσα φάση κατά 60% της συνολικής κεφαλαιοποίησης του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα – Τέρνα Ενεργειακής.

Αποδοχή στο raod show

Συνολικά, κατά τη διάρκεια του roadshow η πρωτοβουλία CHANGE4ELLAKTOR παρουσίασε την πρότασή της σε επενδυτές που αντιπροσωπεύουν το 17,5% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
Με μία αναλυτική παρουσίαση στους επικεφαλής των χρηματιστηριακών εταιρειών και σε εκπροσώπους των Ελλήνων θεσμικών επενδυτών, ολοκληρώθηκε το roadshow της πρωτοβουλίας CHANGE4ELLAKTOR σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Οι κ.κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης και Γιώργος Προβόπουλος πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τις διοικήσεις των μεγαλύτερων ξένων funds που ελέγχουν σημαντικά ποσοστά του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ σε Λονδίνο και Παρίσι, κατά τη διάρκεια των οποίων παρουσίασαν την ανανεωμένη πρόταση της CHANGE4ELLAKTOR προς τους μετόχους και απάντησαν σε ερωτήσεις.
Έχοντας πλέον επαρκή χρόνο – μετά την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης της 29ης Ιουνίου – οι ξένοι fund managers είχαν μελετήσει εις βάθος την παρουσίαση της πρωτοβουλίας CHANGE4ELLAKTOR και είχαν συγκεκριμένα ερωτήματα που αναδείκνυαν τη σημασία που αποδίδουν στην εταιρική διακυβέρνηση, στην ύπαρξη ενός Διοικητικού Συμβουλίου αντάξιου του μεγέθους αλλά και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ΕΛΛΑΚΤΩΡ τα τελευταία χρόνια, καθώς και στην ανάγκη συγκεκριμένης και ρεαλιστικής στρατηγικής για να διασφαλιστεί η επιστροφή μακροχρόνιας αξίας προς τους μετόχους.
Το roadshow ολοκληρώθηκε χθες με την εκδήλωση για τους χρηματιστές και τους Έλληνες θεσμικούς επενδυτές σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου πέραν από τους κ.κ. Αναστάσιο Καλλιτσάντση και Γιώργο Προβόπουλο, το παρών έδωσε για πρώτη φορά σύσσωμο το προτεινόμενο από την πρωτοβουλία CHANGE4ELLAKTOR, νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου, αποτελούμενο από τους κ.κ. Δημήτρη Καλλιτσάντση, Τάκη Δουμάνογλου, Ιορδάνη Αϊβάζη, Μιχάλη Κατούνα και Αλέξη Κομνηνό, καθώς και τις κυρίες Ελένη Παπακωνσταντίνου και Ντιάνα Μαρκάκη.
Συνολικά, κατά τη διάρκεια του roadshow η πρωτοβουλία CHANGE4ELLAKTOR παρουσίασε την πρότασή της σε επενδυτές που αντιπροσωπεύουν το 17,5% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
Υπενθυμίζεται ότι οι κ.κ. Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης ελέγχουν πλέον άμεσα το 27% του μετοχικού κεφαλαίου του Ομίλου.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
w
ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης