Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου: Υλοποιείται η κορυφαία δέσμευση μας ότι θα βγάλουμε την χώρα από τα μνημόνια

Αχτσιόγλου: Υλοποιείται η κορυφαία δέσμευση μας ότι θα βγάλουμε την χώρα από τα μνημόνια
Στην ώρα τους οι εκλογές, όταν ολοκληρωθεί η τετραετία υποστήριξε η υπουργός Εργασίας
Την θέση ότι η κυβέρνηση υλοποιεί την κορυφαία δέσμευση που ανέλαβε απέναντι στους Έλληνες πολίτες, ότι δηλαδή θα βγάλει την χώρα από τα μνημόνια, διατύπωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, η οποία υποστήριξε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους με την ολοκλήρωση της τετραετίας.
«Η κορυφαία δέσμευση που ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση απέναντι στην ελληνική κοινωνία, όταν εξελέγη - ότι θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια - υλοποιείται και οργανώνει με πιο σαφή τρόπο την πολιτική για την αμέσως επόμενη ημέρα» υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ η κα.Αχτσιόγλου, η οποία παρουσίασε τις προτεραιότητες του υπουργείου της.
«Ο πρώτος πυλώνας είναι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Ήδη, οι ενεργές κλαδικές συμβάσεις αριθμούν σε 25, ενώ οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις θα αρχίσουν να επεκτείνονται και να υπερισχύουν των επιχειρησιακών.
Από την πλευρά του κράτους έχει κλείσει αυτό το ζήτημα και τώρα είναι στα χέρια των κοινωνικών εταίρων να υπογράφουν συλλογικές συμβάσεις, με τις οποίες μπορούν οι εργαζόμενοι να διεκδικούν και να πετυχαίνουν καλύτερους μισθούς και καλύτερους όρους εργασίας σε όλη την κλίμακα.
Ο δεύτερος πυλώνας είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού.
Ο στόχος είναι να ενισχυθεί το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων.
Στο ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού θα προχωρήσουμε και θα λάβουμε τις σχετικές πρωτοβουλίες, μετά την έξοδο από το πρόγραμμα» τόνισε η κα.Αχτσιόγλου, η οποία ως τρίτο πυλώνα παρουσίασε την καταπολέμηση της παραβατικότητας και της επισφάλειας στην αγορά εργασίας, επισημαίνοντας ότι ενισχύεται το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).
«Ολοκληρώνουμε σε λίγο χρονικό διάστημα τη διαδικασία ενίσχυσης του ΣΕΠΕ με 200 άτομα προσωπικό μέσα από μετακινήσεις και νέες προσλήψεις» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας ότι 200 θέσεις είχε καταργήσει η Νέα Δημοκρατία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης