Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Ξεκινά κάλυψη για τις 4 ελληνικές τράπεζες με τιμές στόχους Alpha 2,50, Εθνική 0,32, Πειραιώς 2,90, Eurobank 0,95 ευρώ

Deutsche Bank: Ξεκινά κάλυψη για τις 4 ελληνικές τράπεζες με τιμές στόχους Alpha 2,50, Εθνική 0,32, Πειραιώς 2,90, Eurobank 0,95 ευρώ
Όπως τονίζουν οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας, οι ελληνικές τράπεζες καταγράφουν τον υψηλότερο δείκτη NPEs στην Ευρώπη και η μείωσή του είναι κρίσιμη ως προς την επενδυτική θέση
Την κάλυψη για τις μετοχές των Alpha Bank, Εθνικής Τράπεζας, Πειραιώς και Eurobank ξεκινά η Deutsche Bank, σύμφωνα με το ημερήσιο δελτίο στρατηγικής για τις ευρωπαϊκές αγορές, με ημερομηνία 18 Ιουλίου 2018, το οποίο παρουσιάζει το bankingnews.gr.
Ειδικότερα, η γερμανική τράπεζα δίνει σύσταση «buy» για την Alpha Bank με τιμή στόχο στα 2,5 ευρώ ανά μετοχή.
Για την Εθνική, σύσταση «buy» με τιμή στόχο στα 0,32 ευρώ ανά μετοχή, για την Eurobank σύσταση «hold» με τιμή στοχο στα 0,95 ευρώ.
Τέλος, για την Τράπεζα Πειραιώς η Deutsche Bank ξεκινά κάλυψη με σύσταση «hold» και τιμή στόχο στα 2,9 ευρώ ανά μετοχή.
Όπως τονίζουν οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας στο report με τίτλο «Αναζητώντας στέρεο έδαφος σε ολισθηρό περιβάλλον», οι ελληνικές τράπεζες καταγράφουν τον υψηλότερο δείκτη NPEs στην Ευρώπη και η μείωσή του είναι κρίσιμη ως προς την επενδυτική θέση.
Προτεραιότητα των αναλυτών της Deutsche Bank είναι να εντοπίσει τους «μοχλούς» τους οποίους διαθέτουν οι ελληνικές τράπεζες, προκειμένου να απορροφήσουν επιπλέον ζημιές.
Δύο είναι οι καταλύτες οι οποίοι είναι σε θέση να στηρίξουν τις ελληνικές τράπεζες στο ασταθές περιβάλλον:
η ισχυρή προ - προβλέψεων κερδοφορία και οι σταθεροί κεφαλαιακοί δείκτες.


Μείωση NPEs και αναβάθμιση στόχων

Η Deutsche Bank εκτιμά ότι τα NPEs στις ελληνικές τράπεζες θα μειωθούν κατά 40-50% σε ορίζοντα τριών ετών.
Οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται να αναβαθμίσουν τους στόχους μείωσης πέραν του 2019 μετά το καλοκαίρι, ενώ σύμφωνα με τους αναλυτές, ο ρυθμός μείωσης των NPEs θα είναι ταχύτερος από το αναμενόμενο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης