Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Η ιστορία του θρυλικού Αντιτορπιλικού «Βέλος» στο Cosmote History HD

tags :
Η ιστορία του θρυλικού Αντιτορπιλικού «Βέλος» στο Cosmote History HD
Το τέταρτο επεισόδιο της σειράς «Ένδοξα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού», σε παραγωγή Cosmote Tv, παρουσιάζει την ιστορία του θρυλικού Αντιτορπιλικού «Βέλος»
Στo πλαίσιο του αφιερώματος «Ένδοξα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού», κάνει πρεμιέρα το τέταρτο επεισόδιο της ομώνυμης σειράς σε παραγωγή COSMOTE TV, το οποίο παρουσιάζει την ιστορία του θρυλικού Αντιτορπιλικού «Βέλος».
Το 1973, το «Βέλος», εν μέσω δικτατορίας και με κυβερνήτη τον Νικόλαο Παππά, αποστάτησε και ζήτησε άσυλο στην Ιταλία, ενώ λίγο αργότερα πρωτοστάτησε στην άμυνα της Κύπρου μετά την τουρκική εισβολή (Κυριακή 22/7, 21.00).
Η σειρά ντοκιμαντέρ «Εν Χορδαίς και Οργάνοις», σε παραγωγή COSMOTE TV, επιστρέφει για να αναδείξει και αυτή την εβδομάδα, τον πλούτο, την πολυμορφία και τη δυναμική παρουσία των μουσικών οργάνων στις λαϊκές παραδόσεις του Ελληνισμού.
Στο νέο επεισόδιο, παρουσιάζεται το σαντούρι, το οποίο ταξίδεψε μαζί με τους πρόσφυγες, από τα καφέ-αμάν της Μικράς Ασίας, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ως την ηπειρωτική Ελλάδα.
Πλάι σε δεξιοτέχνες μουσικούς, γνωρίζουμε την παράδοση του οργάνου σε Λέσβο και Αθήνα. (Πέμπτη 19/7, 22.00).
Η σειρά προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Δευτέρα στις 19.00.
Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD ξεχωρίζει η σειρά «Παναγίες του Αιγαίου», η οποία αποτελεί μια «περιήγηση» στις άλλοτε μεγαλοπρεπείς, άλλοτε ταπεινές και χτισμένες σε σπήλαια ή σε δύσβατα υψώματα εκκλησίες της Παναγίας ανά την Ελλάδα.
Στο τέταρτο επεισόδιο «μεταφερόμαστε» στη Μονή της Παναγίας Φιλερήμου στη Ρόδο (Τετάρτη 25/7, 20.00).
Τέλος, αυτή την εβδομάδα ξεχωρίζει η σειρά ντοκιμαντέρ «Ikaria Senior Regatta», σε παραγωγή COSMOTE TV, η οποία παρουσιάζει την ιστορία του πρωτότυπου ιστιοπλοϊκού αγώνα «Ikaria Senior Regatta 2017», με φόντο την Ικαρία, ένα νησί γνωστό για τη μακροζωία των κατοίκων του.
Στο πρώτο επεισόδιο, ο Χριστόδουλος Ξενάκης, εμπνευστής του ιστιοπλοϊκού αγώνα, στον οποίο οι συμμετέχοντες είναι αυστηρά άνω των 70 ετών, μας ξεναγεί στην Ικαρία και μας μιλά για την ιδέα του (Δευτέρα 23/7, 21:00).
Στο δεύτερο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς, «μεταφερόμαστε» στο Μαραθόκαμπο και παρακολουθούμε τα πληρώματα να ξεκουράζονται και να μοιράζονται τις εντυπώσεις τους.
Παράλληλα, ανακαλύπτουμε τα καταπράσινα δάση, τα γραφικά χωριά, αλλά και τα αρχαία ναυάγια του νησιού, μέσα από την αφήγηση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη (Τρίτη 24/7, 21:00).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης