Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης προκαλεί τον Τσίπρα να προκηρύξει εκλογές πριν τη ΔΕΘ - Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση

tags :
Ο Μητσοτάκης προκαλεί τον Τσίπρα να προκηρύξει εκλογές πριν τη ΔΕΘ - Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση
Σε εκλογική ετοιμότητα η Νέα Δημοκρατία
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματός του, προκαλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει εκλογές πριν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
«Θερινή ραστώνη δεν υπάρχει για τη ΝΔ, καθώς η χώρα έχει μπει για τα καλά σε εκλογικό κύκλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Όσο περισσότερο μένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία τόσο χειρότερο για την Ελλάδα.
Ο Τσίπρας μπορεί να κάνει εκλογές ανά πάσα στιγμή .
Εμείς είμαστε έτοιμοι.
Όποτε και αν γίνουν, είμαστε έτοιμοι να τις κερδίσουμε και να πάμε την Ελλάδα μπροστά.
Θα πρότεινα στον κ. Τσίπρα να προκηρύξει εκλογές πριν τη ΔΕΘ για να γλιτώσει έτσι την επίσκεψη του στη βόρεια Ελλάδα», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλώνοντας την εκλογική ετοιμότητας της ΝΔ.
Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση κάνει κωλοτούμπες και στο εσωτερικό παραπέμποντας στο «άδειασμα» του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, που άλλαξε τον νόμο για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση μετά από τροπολογία 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καταφεύγει σε τακτικισμούς με θολές δεσμεύσεις για να εξασφαλίσει λίγο ακόμα χρόνο παραμονής στην εξουσία.
«Για αυτό το λόγο το 4ο μνημόνιο των Τσίπρα - Καμμένου εκτείνεται στα επόμενα χρόνια .
 Η κυβέρνηση επιβάλλει διαρκή λιτότητα σε όλους τους Έλληνες», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι οι πολίτες εξοργίζονται όταν βλέπουν τις φιέστες ενός αναξιόπιστου πρωθυπουργού και μιας κυβέρνησης που τους εξαπάτησε.
«Τη συναλλαγή του κ. Τσίπρα την πληρώνουν οι πολίτες με φόρους και εισφορές, με μειωμένες συντάξεις και αποδοχές.
Ακόμη χειρότερα: φοβάμαι μήπως για κάποια φιλικά χτυπήματα στην πλάτη και για πρόσκαιρες θετικές εντυπώσεις, η χώρα έχει οδηγηθεί σε εθνικές περιπέτειες διαρκείας», τόνισε.
«Ας κάνει όσες φιέστες θέλει ο κ. Τσίπρας.
Οι πολίτες δεν τον ακούν, δεν τον πιστεύουν, και δεν θα του δώσουν άλλη ευκαιρία.
Τα ψέματα τελείωσαν», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης,
Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπάων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η  Ελλάδα βιώνει τα αρνητικά τετελεσμένα.
«Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει.
Κάθε ημέρα οι Σκοπιανοί επικαλούνται τη μακεδονική εθνότητα και τη μακεδονική γλώσσα που τους έδωσαν οι Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς», τόνισε.
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η οικονομία προσπαθεί να πάρει μερικές ανάσσες από τον τουρισμό, αλλά ο δρόμος των μνημονίων και της επιτήρησης μέχρι το 2060 είναι μακρύς.
Η κυβέρνηση έχει υπογράψει μόνη της το τέταρτο μνημόνιο. Όσο κι αν θέλουν να αποφύγουν τις συνέπειες της ενοχής τους θα πληρώσουν τον λογαριασμό εις ολόκληρον στην κάλπη.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε και για τη νέα γενιά των 360 ευρώ και στους εκατοντάδες χιλιάδες νέους που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα, στους οποίους, όπως είπε, η κυβέρνηση δεν δίνει την δυνατότητα να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους.
Περιέγραψε με μελανά χρώματα την πραγματικότητα των πολιτών, επισημαίνοντας τις 135.000 αποποιήσεις κληρονομιάς και τα 2.000.000 κατασχέσεις, που αποδεικνύνουν, σύμφωνα με τον ίδιο, την ασυνέπεια λόγων και έργων της κυβέρνησης και τη διάψευση των προσδοκιών της τριετίας.
Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για τη μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικλών εισφορών, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ 30%, μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις και στα μερίσματα. Υπογράμμισε την επιστροφή του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, όπως όταν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ, με στόχο ο ΦΠΑ στον τουρισμό να κατέβει στο 11%, την άμεση κατάργηση του παράλογου φόρου, αλλά και την κατάργηση του φόρου αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος.
Μίλησε για την κοινωνική ατζέντα της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας ότι οι πόροι για το ελάσιχτο εγγυημένο εισόδημα θα αυξηθούν στο ένα δισ. ευρώ, με στόχο να καλύψουν ένα εκατομμύριο πολίτες και κάθε παιδί θα έχει θέση σε παιδικό σταθμό.

Εκλογές σε δηλητηριασμένη ατμόσφαιρα

Η ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε αλυσίδα υποχωρήσεων και παραπλανητικούς ελιγμούς, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και προέβλεψε ότι έτσι θα πάμε σε εκλογές: «Η ατμόσφαιρα θα είναι γεμάτη παγίδες και δηλητήριο.
Ήδη μιλούν για το φθινόπωρο του 2018 ή για τον Μάιο του 2019, ενώ άλλοι μιλούν για τετραπλές κάλπες.
Μάταιος κόπος, θα υποστούν συντριβή σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.
Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κατασκευάζει εχθρούς, θα επινοήσει σκάνδαλα, θα κάνει καθημερινότητα τα βρώμικα χτυπήματα, ο καθεστωτισμός θα φθάσει στα άκρα.
Μάταιος ο κόπος της, εμείς θα συνεχίσουμε να μιλάμε για το μέλλον και δεν πρόκειται να βουλιάξουμε στη λάσπη τους.
Αν, όμως, συνεχίσουν, τους προειδοποιώ ότι θα βγουν ζημιωμένοι, θα απαντάμε με στιβαρότητα και με στοιχεία σε κάθε επίθεση.
Αυτοί που επικαλέστηκαν ηθικά πλεονεκτήματα βρέθηκαν από κατηγορούμενοι απολογούμενοι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης