Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +0,3% η κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο του 2018

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +0,3% η κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο του 2018
Σε σύγκριση με τον Μάιο του 2017, η κατασκευαστική παραγωγή της Ευρωζώνης ενισχύθηκε κατά +1,8%
Άνοδο σημείωσε η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου της Ευρωζώνης για τον Μάιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (18/7) στοιχεία της Eurostat, διευρύνοντας τη σημαντική ανάκαμψη που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, η κατασεκυαστική παραγωγή της ενιαίας νομισματικής ένωσης ενισχύθηκε κατά +0,3% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, όταν και είχε καταγράψει άνοδο της τάξεως του +1,8%.
Παράλληλα, σε ότι αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκή Ένωσης, η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου ενισχύθηκε κατά +1,2%, ενώ τον Απρίλιο είχε σημειώσει άνοδο της τάξεως του +0,8%.
Σε σύγκριση με τον Μάιο του 2017, η κατασκευαστική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +1,8% στην Ευρωζώνη, ενώ η άνοδος για το σύνολο των 28 της ΕΕ διαμορφώθηκε στο +2,6%.
Καθοριστικό ρόλο στην άνοδο του δείκτη διαδραμάτισε ο τομέας των πολιτικών μηχανικών, ο οποίος ενισχύθηκε κατά +0,4%, την ίδια στιγμή που ο τομέας κατασκευής κτηρίων σημείωσε μηνιαία άνοδο της τάξεως του +0,2%.
Για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μηνιαία άνοδος στις κατασκευές κτηρίων διαμορφώθηκε στο +1,2%, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τον τομέα των πολιτικών μηχανικών ανήλθε στο +1,1%.
Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος σημειώθηκε στη Σλοβενία (+3,4%) και την Ουγγαρία (+6%), ενώ στον αντίποδα η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στη Γαλλία )-3,4%) και την Σλοβακία (-6%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης