Στον Παλμό της Επικαιρότητας

'Ολα θυμίζουν «μέρες του '89». Ισως, χωρίς ακόμα (ευτυχώς...) το Ειδικό Δικαστήριο

tags :
'Ολα θυμίζουν «μέρες του '89». Ισως, χωρίς ακόμα (ευτυχώς...) το Ειδικό Δικαστήριο
Με την πόλωση που καλλιεργείται από την κυβέρνηση και από την αξιωματική αντιπολίτευση
'Ολα θυμίζουν «μέρες του '89». Ισως, χωρίς ακόμα (ευτυχώς...) το Ειδικό Δικαστήριο

Τούτες τις παράξενες μέρες του καλοκαιριού μού έρχεται συνεχώς στη σκέψη ο Χαρίλαος Φλωράκης. Και τούτο γιατί με την πόλωση που καλλιεργείται από την κυβέρνηση και από την αξιωματική αντιπολίτευση όλα θυμίζουν «μέρες του '89». Ισως χωρίς ακόμα (ευτυχώς...) το Ειδικό Δικαστήριο. Αλλά, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, ούτε αυτό θα αργήσει να φανεί.
____________

ΒΗΜΑτοδότης
____________

Επιπλέον, όλα αυτά που ζούμε με την αναβίωση της σκανδαλολογίας ως μείζονος πολιτικού επιχειρήματος μου θυμίζουν και μια άλλη φράση του αείμνηστου Χαρίλαου Φλωράκη: «Οταν κατουράς στη θάλασσα, θα το βρεις στο αλάτι». Κάπως έτσι συμβαίνει με την κυβέρνηση, η οποία εδώ και χρόνια έκανε σημαία της τη διαφθορά των άλλων και τις επιθέσεις εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέβας. Τώρα ήρθε η σειρά του Αλέξη Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις με όλη αυτή την περίεργη ιστορία με τα αδέλφια του και το δάνειο που πήραν. Προς το παρόν, το κατά άλλα λαλίστατο Μέγαρο Μαξίμου δεν δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις ώστε να τελειώσει το ζήτημα, αλλά προτιμά τις επιθέσεις εναντίον του Μητσοτάκη (και των ΜΜΕ) και τις απειλές για προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Ετσι συντηρεί την πόλωση...

Μαθαίνω λοιπόν από έγκυρες (πιο έγκυρες δεν γίνεται) πηγές και τούτα: Η ΝΔ έχει «κλειδώσει» και άλλα «σκάνδαλα» που αφορούν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, αλλά και σκάνδαλα που αφορούν ιδιαιτέρως έναν υπουργό και την οικογένειά του. Περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να τα εμφανίσει. Αντιθέτως, η κυβέρνηση θα «παίξει» έως τις εκλογές με τα παλαιά σκάνδαλα, τα οποία να σημειώσω ότι εμπλέκουν πολιτικούς αντιπάλους της. Για παράδειγμα, το σκάνδαλο Novartis το οποίο το Γραφείο του Πρωθυπουργού το θυμήθηκε και πάλι.
Με μια ανακοίνωσή του κατά της ΝΔ προειδοποιεί ότι το «σκάνδαλο αυτό ωριμάζει και εγκυμονεί».
Αραγε τι γνωρίζει περισσότερο το Γραφείο του Πρωθυπουργού απ' ό,τι γνωρίζουν οι εισαγγελείς και προδικάζει ότι το σκάνδαλο Novartis... ωριμάζει;
Ετσι λοιπόν θα πορευτούμε έως τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές.
Και αν αντιληφθείτε ξαφνικά έντονη σκανδαλολογία, πιο έντονη απ' αυτήν που συμβαίνει ντάλα καλοκαίρι, τότε να είστε βέβαιοι πως οι εκλογές βρίσκονται επί θύραις.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης